Analiza patrunzatoare, cum va actiona PSD: „Operatiune identica cu acapararea unei natiuni de catre o armata straina”

analize

Sociologul Barbu Mateescu publica o analiza rece privind miscarile pe care PSD le va face in perioada urmatoare, dupa ce presedintele partidului, Liviu Dragnea, a fost pus sub urmarire penala.

„Partidul isi va scoate oamenii in strada. Politica e vazuta in PSD drept un joc de suma zero in curtea scolii lui Hobbes. In plus trebuie semnalat afaceristilor din teritoriu si membrilor obisnuiti, altfel vulnerabili si volatili, ca hamsterul de pe roata e inca viu.

Pentru ce va sustine PSD ca se va iesi in strada:
1) pentru dreptate
2) pentru Dragnea
3) pentru programul de guvernare
4) impotriva Soros, OLAF, UE, practic tot ce e extern, nou, sofisticat, netraditional

Elementul 1 („dreptatea”) are de-a face cu coruptia, in absenta ideologiei singurul element care uneste acum membrii PSD. Intr-o paradigma in care coruptia e legea, e drept sa furi si e nedrept sa fii prins si condamnat. Ecuatia e simpla: o elita de doua mii de oameni (parlamentari, presedinti de CJ, rudele lor, prietenii lor care se intampla sa aiba SRL-uri cu un angajat si 400 de contracte cu statul/primaria) utilizeaza 200 de mii de membri ca sa mobilizeze trei milioane de voturi ca sa fure de la 11 milioane de (alti) cetateni aflati in tara acum.

Este o operatiune identica cu acapararea unei natiuni de catre o armata straina. Este misiunea sacra a PSD, idealul neintinabil al partidului, logica existentei sale. Nimeni din PSD nu intelege ca asa ceva e paralel cu Europa, fiintand mai degraba la intersectia dintre Belarus si o tara africana medie. Sau ca e modelul civilizational fanariot, depasit de vreo 300 de ani iar in Ardeal non-existent de fel. Vor lupta pentru apararea a ceea ce ei vad ca fiind dreptul lor de a fura nu cu arma in mana ci cu … stampila in mana – stampila cu care se valorifica contractele dubioase in favoarea clientelei.

Cei doua mii de oameni, cu mici exceptii, sunt acum pe Coasta de Azur, cumparand cizme de 18 mii de euro. Nu vor vedea nici macar o imagine de la miting, au cumparaturi importante de facut pentru sezonul de iarna. In piata va fi partidul real, cei care se afla intr-o situatie mai grava decat votantii PSD: ca si votantii ei primesc pensii si mici ajutoare sociale, dar spre deosebire de votanti trebuie sa munceasca pentru partid, inclusiv sa lipeasca afise iarna prin nameti, sa-si convinga familia sa voteze PSD si alte nebunii. In schimbul acestor eforturi ei nu primesc nimic decat cel mult un pic de atentie. Ei sunt vesnicii fraieri ai elitei, subiectul etern de amuzament la conclavele de varf, sclavii si pionii PSD, vitele din jugul partidului. Pentru speranta ca o data, macar o data o sa aiba si ei un loc de munca pe salariul minim pe economie, un paharut de vin fiert sau eliberarea unui act de la primarie in cinci zile in loc de sapte, ei se lasa exploatati ani si decenii la rand. Asta inseamna inclusiv a iesi zilele astea in strada pentru a apara dreptul Sefului Al Mare de a cumpara al treilea elicopter, cine stie, poate ne cade si noua o rotita. De asemenea, vor fi pontati, ceea ce inseamna o sansa de a cara o tava cu cafele pentru presedintele CJ. La ora unsprezece dimineata. Peste trei luni. O singura data.

Elementul 2 („Dragnea”) e aproape irelevant. PSD e o mafie cu scopuri concrete, nu un cult religios din Evul Mediu! Deja Firea si Olguta isi ascut cutitele. Le-ati vazut la DNA, in apararea lui Dragnea? Sau pe Tudose? Aha.

Partidul va renunta la Dragnea. Nu are, literalmente, cum sa nu o faca. Dar inainte de acest sacrifiu vrea sa strige la luna din toti bojocii, un cuvant care sa le cuprinda furia pe modernizare, furia pe propriul destin, furia pe DNA, furia pe lumea pe care nu o inteleg si pe care nu o controleaza. Va amintiti statisticile conform carora 75% din romani cred acum ca tara merge in directia gresita? La o analiza mai profunda, cred ca putini membri sau votanti PSD cred ca tara merge in directia buna. Si ei, si protestatarii pro-justitie sunt nemultumiti. Cocteilul cu furie e plin”, scrie Mateescu pe Sociollogica.

Citeste continuarea pe Sociollogica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: