Anca Alexandrescu: „Iohannis nu are curaj sa vina in emisiunea mea”. Ea a fost consiliera lui Dancila si Dragnea

politica

Anca Alexandrescu, realizatoare la Realitatea Plus, a sustinut duminica seara ca presedintele Iohannis „nu are curajul” sa participe in emisiunea ei.

„I-am invitat pe toti politicienii la mine in emisiune. L-am invitat si pe presedintele Iohannis. Daca am atentat la siguranta nationala, asa cum spune CNA-ul, nu are curaj sa vina. Poate sa mearga linistit la golf”, a declarat Anca Alexandrescu, in debutul unei emisiuni in care il avea invitat pe Liviu Dragnea.

„Sunt telespectatori care ma cearta ca sunt pesedista, ca am fost sluga dvs.”, i s-a plans apoi Anca Alexandrescu lui Dragnea.

Citeste si: Telecomanda lui Dragnea. Cine este personajul prin intermediul caruia seful PSD controleaza fiecare pas si fiecare vorba a Vioricai Dancila

Anca Alexandrescu este fiica jurnalistului Horia Alexandrescu, un mare admirator al lui Ion Iliescu. Horia Alexandrescu era una dintre prezentele nelipsite din avionul prezidential in timpul deplasarilor externe ale lui Iliescu. Fiica sa a evoluat si ea in umbra PSD. In timpul regimului autoritar al lui Adrian Nastase, Anca Alexandrescu fost unul dintre oamenii de baza ai acestuia, ea coordonand activitatea de comunicare a  guvernului.

Aceeasi activitate a avut-o si in perioada Guvernului Ponta. In plus, in timpul guvernarii Ponta, firma Ancai Alexandrescu, Monitoring Media, s-a ocupat de imaginea Ministerului Dezvoltarii, care la acea vreme era condus de Liviu Dragnea.

Dupa caderea Guvernului Ponta, partidul a avut grija de Alexandrescu, aceasta obtinand o foarte bine retribuita pozitie, director de comunicare, in cadrul KazMunayGas (Rompetrol).

Revenirea in forta a PSD la putere a readus-o si pe Anca Alexandrescu in prim planul politicii. Dragnea a angajat-o ca sfatuitor de baza la cancelaria Camerei Deputatilor, avand grija sa ascunda informatiile despre averea acesteia.

„Probabil ca sa nu ne speriam: in numai patru luni si doar de la o singura firma, Anca Alexandrescu a incasat peste 114.000 de lei. De la Rompetrol (KMGI – adica KazMunay Group International), consiliera lui Dragnea nu ne-a zis cat a luat. Si nici de la muribunda de stat IOR (care numai anul trecut a avut pierderi de 1,5 milioane de lei), unde a fost membru in CA pana in noiembrie 2016 (ce e drept, nu intelegem cum a supravietuit ea acolo, la firma statului, pe mandat al guvernarii tehnocrate, dar treaca; sau nu?)”, scria jurnalistul Catalin Prisacariu, pe blogul sau, in noiembrie 2017.

Anca Alexandrescu a fost casatorita cu Dan Andronic, patron al EVZ si inculpat in mai multe dosare DNA.

Comentarii: