Anca Alexandrescu l-a scos iar pe Dragnea la Realitatea Plus: „Dancila si Toader sunt pentru mine capitole incheiate”

politica

Anca Alexandrescu a difuzat, miercuri, un nou episod din „interviul” pe care i l-a luat in puscarie lui Liviu Dragnea. Dragnea a sustinut ca nu mai are ce sa vorbeasca cu Viorica Dancila si Tudorel Toader.

Dragnea a spus ca Dancila „imi datoreaza multe lucruri”. „Ce m-a deranjat foarte mult: doamna Viorica Dancila se trezea foarte des vorbind despre faptul ca nu ma va gratia, una-doua nu-l voi gratia. Chiar eram foarte nervos si voiam sa ii spun: doamna candidat, nu mai vorbi despre faptul ca n-o sa ma gratiezi pentru ca eu nu o sa scriu o cerere de gratiere pentru ca eu sunt aici nevinovat”, a sustinut Dragnea.

Dragnea a negat apoi ca i-a cerut lui Tudorel Toader sa avizeze o ordonanta de amnistie si gratiere, asa cum a spus fostul ministru.

„In legatura cu afirmatiile dumneaei si ale domnului Tudorel Toader, un ministru pe care eu l-am respectat foarte mult si cu care m-am purtat extrem de frumos, extrem de elegant, este foarte urata minciuna pe care a spus-o. De ce a fost adus in interviul ala, de ce a trebuit sa spuna lucrurile alea, habar nu am, dar discutiile despre intalnirea de la sediul din Baneasa dintre domnul Tariceanu, eu, doamna Dancila, domnul Toader, s-au intamplat la sfarsit de ianuarie 2019, intalnire generata de mine si de Calin Tariceanu pentru a stabili cu acesti doi domni daca ei vin cu ordonante pe codurile penale care erau in Parlament doar pe partea declarata constitutionala sau noi mergem in Parlament. Discutia a fost foarte clara, imi aduc aminte si acum.

Domnul Tariceanu isi nota ce spun dumnealor si eu, si domnul Tariceanu am spus: domne, spuneti-ne daca voi aveti de gand la Guvern sa initiati Ordonanta de Urgenta, spuneti-ne si atunci nu mai continuam in Parlament, pentru ca si eu si domnul Tariceanu am spus: vrem sa inchidem acest subiect, de ce… Codurile penale si astazi in Romania sunt in mare parte neconstitutionale si mi se pare ceva foarte grav si, bineinteles, asta nu conteaza. Si am spus, daca voi nu dati ordonanta de urgenta, noi continuam procedura in Parlament, care se intrerupsese din cauza vacantei parlamentare. Ei au stabilit amandoi un calendar, nu s-a discutat despre amnistie si gratiere”, a mai spus Dragnea.

Fostul stapan al PSD a mai sustinut ca Dancila s-a oferit initial sa dea ordonanta de amnistie si gratiere.

„Acum, despre amnistie si gratiere, prima discutie cu doamna Dancila eu am avut-o in februarie-martie, nu mai tin minte exact, 2018, pe Valea Prahovei, intr-o duminica dupa-amiaza sau sambata, eram acolo cu familiile si tocmai se insera, era zapada si mi-a zis: domnul presedinte, as vrea sa iesim putin afara sa vorbim ceva. Am iesit si mi-a spus ca e hotarata sa dea amnistie. Ordonanta de amnistie. Bine. I-am spus sa se gandeasca bine, sa tina cont de faptul ca eu nu i-am pus o astfel de conditie atunci cand a fost propusa pentru functia de prim-ministru si nu am avut o discutie pe aceasta tema pana in momentul ala, cand ea mi-a spus ca ea vrea sa dea acea ordonanta, completand ca ea cat a fost europarlamentar a fost foarte activa si a avut foarte multe pozitii in legatura cu nedreptatile din justitie si a avut multe dosare care au fost contrafacute si ca trebuie sa existe in Romania un moment zero si ca nu ii tremura genunchii. Si am spus: Viorica, sunt decizii ale tale, daca ti le asumi, bine, daca nu, e in regula. Dar retine ca eu nu iti cer, nu fac presiuni, nu am discutat despre asa ceva si nu vreau sa mai discut. Deci, nu se poate vorbi despre presiune. A, ca ulterior, peste cateva luni, venea si imi spunea nu mai vreau sa dau amnistie. E in regula. Peste alte cateva luni iar venea si imi spunea: cred ca trebuie sa dau amnistie.

Eu nu stau sa intru in discutii din astea cu doamna Dancila, cu domnul Toader, sincer, chiar nu ma intereseaza. Acesti doi oameni sunt un capitol incheiat pentru mine”, a mai declarat Dragnea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: