Anca Alexandrescu, la Realitatea: „Oamenii ma roaga in genunchi sa ii ajutam”

news

Anca Alexandrescu, fosta consiliera a lui Dragnea si Dancila, a reactionat furibund la Realitatea Plus, marti seara, dupa ce CNA a respins contestatia postului in legatura cu suspendarea emisiei pentru 10 minute.

Burtierele care au rulat pe ecran in timpul emisiunii Ancai Alexandrescu, conform Pagina de Media:

Postul Realitatea Plus, cenzurat fara rusine

CNA, pumn in gura presei. Demers exceptional, marca Realitatea

Realitatea Plus, un post echilibrat si profesionist

Anca Alexandrescu a descins la CNA, nu ne lasam cenzurati

Anca Alexandrescu: Oamenii ma roaga in genunchi sa ii ajutam

Decizie CNA: emisia Realitatea se opreste zece minute

Anca Alexandrescu a demontat acuzatiile CNA

Anca Alexandrescu a prezentat documentele furturilor.

„De la o vreme am devenit cea mai amendata emisiune, de vreme ce am respectat ce mi s-a cerut, adica legea, am oferit puncte de vedere si spatiu in emisiune, mi s-a reprosat tonul si sau modul”, a sustinut Anca Alexandrescu in sedinta de marti a CNA.

„Va invit sa mergeti cu mine in tara. Veti vedea ca veti veni la fel de incarcat. Sunt convinsa ca am dreptate pentru ca vad abuzurile, vad documentele. Nu am cum sa nu spun ca nu am dreptate. Cand fac afirmatii, aduc documente. Le-am atratat public. M-am autocenzurat. Ati spus ca politicienii nu au stomac sa intre intr-o discutie cu mine. Au fost unii care au avut stomac sa intre in discutie cu mine. Nu am omorat pe nimeni”, a mai sustinut Alexandrescu la CNA.

Consiliul National al Audiovizualului a sanctionat postul Realitatea PLUS cu obligarea de a difuza pe 18 mai, intre orele 19,00 si 19,10, numai textul deciziei de sanctionare, din cauza incalcarii legislatiei in domeniu informarii obiective a publicului, prin asigurarea separarii clare a opiniilor de fapte.

Potrivit unui comunicat al CNA, Consiliul a analizat rapoartele de monitorizare intocmite de directia de specialitate ca urmare a sesizarilor primite si a decis sa sanctioneze postul Realitatea PLUS cu obligarea radiodifuzorului de a difuza, in data de 18 mai, timp de 10 minute, intre orele 19,00 si 19,10, numai textul deciziei de sanctionare.

Membrii Consiliului au constatat incalcarea dispozitiilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, precum si a prevederilor art. 64 alin. (1) lit. a), b) si ale art. 67 din Codul de reglementare a continutului audiovizual, la difuzarea emisiunilor „Deschide lumea”, editia din 1 aprilie si „Culisele statului paralel” (editiile din 8, 14, 15, 19, 21, 28, 29 si 30 martie, precum si cele din 11 si 12 aprilie.

Legea audiovizualului prevede, la Art. 3 (2) ca „Toti furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia sa asigure informarea obiectiva a publicului prin prezentarea corecta a faptelor si evenimentelor si sa favorizeze libera formare a opiniilor”

Codul de reglementare a continutului audiovizual stipuleaza la Art. 64 (1) ca „In virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie sa respecte urmatoarele principii: a) asigurarea unei distinctii clare intre fapte si opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment sa fie corecta, verificata si prezentata in mod impartial si cu buna-credinta”. De asemenea, conforma Art. 67 din Cod, „In exercitarea dreptului lor de a-si exprima opinii sau puncte de vedere in legatura cu subiecte de interes public, prezentatorii si moderatorii trebuie sa asigure o separare clara a opiniilor de fapte si nu trebuie sa profite de aparitia lor constanta in programe intr-un mod care sa contravina exigentelor de asigurare a impartialitatii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: