Anca Alexandrescu si-a bagat fiica in filmul despre Romania care a fost prezentat liderilor UE la Ateneu. Ce raspunde Guvernul

politica

Consilierul de comunicare al premierului Dancila, Anca Alexandrescu, si-a introdus fiica in filmul de prezentare a Romaniei care a fost difuzat la Ateneul Roman in orezenta liderilor UE.

Filmul a fost difuzat imediat dupa discursul premierului Viorica Dancila. O fetita prezinta mai multe peisaje si momente istorice din Romania: „Tara, ca si mama, sunt de genul feminin, de aceea le iubim pe amandoua din tot sufletul nostru”. Mama fetitei este nimeni alta decat Anca Alexandrescu, omul trimis de Liviu Dragnea sa fie umbra lui Dancila.

Vezi video cu de la momentul 2.20.00:

Jurnalistul Ovidiu Vanghele, primul care a scris despre acest subiect, a incercat sa afle din partea Guvernului cine a realizat filmul si cati bani a costat. Guvernul l-a trimis sa ceara aceste infirmatii de la TVR.

Anca Alexandrescu a fost numita consilier onorific al premierului Dancila la inceputul lunii februarie. Desi este neretribuita, Alexandrescu munceste din greu sa se asigure ca Dancila nu iese din cuvantul lui Dragnea.

Pana cand a ajuns la cabinetul premierului,  ea a lucrat pentru presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, ocupandu-se de imagine si comunicare. Asa cum acum apare tot timpul langa Dancila, Alexandrescu era nelipsita de langa Dragnea in timpul aparitiilor publice ale acestuia. Insa nu isi permitea sa ii ofere sfaturi in public, asa cum face acum cu Dancila.

Anca Alexandrescu este fiica jurnalistului Horia Alexandrescu, un mare admirator al lui Ion Iliescu. Horia Alexandrescu era una dintre prezentele nelipsite din avionul prezidential in timpul deplasarilor externe ale lui Iliescu, fiind ridiculizat deseori de colegii de breasla, care l-au numit „piscotar”. Fiica sa a evoluat si ea in umbra marelui partid. In timpul regimului autoritar al lui Adrian Nastase, Anca Alexandrescu fost unul dintre oamenii de baza ai acestuia, ea coordonand activitatea de comunicare a  guvernului.

Aceeasi activitate a avut-o si in perioada Guvernului Ponta. In plus, in timpul guvernarii Ponta, firma Ancai Alexandrescu, Monitoring Media, s-a ocupat de imaginea Ministerului Dezvoltarii, care la acea vreme era condus de Liviu Dragnea.

Dupa caderea Guvernului Ponta, partidul a avut grija de Alexandrescu, aceasta obtinand o foarte bine retribuita pozitie, director de comunicare, in cadrul KazMunayGas (Rompetrol).

Revenirea in forta a PSD la putere a readus-o si pe Anca Alexandrescu in prim planul politicii. Dragnea a angajat-o ca sfatuitor de baza la cancelaria Camerei Deputatilor, avand grija sa ascunda informatiile despre averea acesteia.

„Probabil ca sa nu ne speriam: in numai patru luni si doar de la o singura firma, Anca Alexandrescu a incasat peste 114.000 de lei. De la Rompetrol (KMGI – adica KazMunay Group International), consiliera lui Dragnea nu ne-a zis cat a luat. Si nici de la muribunda de stat IOR (care numai anul trecut a avut pierderi de 1,5 milioane de lei), unde a fost membru in CA pana in noiembrie 2016 (ce e drept, nu intelegem cum a supravietuit ea acolo, la firma statului, pe mandat al guvernarii tehnocrate, dar treaca; sau nu?)”, scria jurnalistul Catalin Prisacariu, pe blogul sau, in noiembrie 2017.

Declaratia de avere a Ancai Alexandrescu este in continuare un secret bine pastrat, aceasta nefiind facuta publica.

Anca Alexandrescu a fost casatorita cu Dan Andronic, patron de fatada al EVZ si actual inculpat in mai multe dosare DNA.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: