Categories: politica

Anca Dragu, propusa guvernator al Bancii Nationale a Moldovei. Chisinaul anunta ca are „toata increderea ca Anca Dragu va construi o banca nationala independenta si integra”

Senatoarea Anca Dragu (USR), fost ministru de Finante si fosta sefa a Senatului, a fost propusa de Igor Grosu, presedintele Parlamentului Republicii Moldova, pentru functia de guvernator al Bancii Nationale a Moldovei.

Anuntul a fost facut la o zi dupa ce Octavian Armasu a fost demis de Parlament din functia de sef al bancii centrale in scandalul furtului unui miliard de dolari.

„Azi, in plenul Parlamentului, o voi propune pentru functia de guvernator al Bancii Nationale a Moldovei pe Anca Dragu. Anca Dragu are o experienta importanta in sectorul financiar-bancar si in politici publice si aderare la UE. Anca Dragu a lucrat mai mult de 15 ani in cadrul Bancii Nationale a Romaniei si al Fondului Monetar International si a fost ministru al finantelor publice in Guvernul Romaniei. In 2020 a fost aleasa presedinte al Senatului Romaniei.

Am toata increderea ca Anca Dragu va construi o Banca Nationala a Moldovei independenta si integra”, a anuntat Igor Grosu.

„Sunt mandru de aceasta performanta a colegei noastre si este o noua dovada a profesionalismului pe care l-a demonstrat de-a lungul intregii sale cariere. Sunt convins ca Anca isi va aduce contributia la parcursul european al Republicii Moldova, mai ales in contextul in care Consiliul European a decis recent deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeana”, a declarat Catalin Drula, presedintele USR.

De profesie economist, Anca Dragu a fost ministru al Finantelor in guvernul tehnocrat, in perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017.

Anca Dragu detine o diploma de licenta si un doctorat in Economie la Academia de Studii Economice din Bucuresti, un master in Politici Publice si Aderare la UE, absolvit in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti si a urmat diferite programe in cadrul Universitatii Georgetown, Programul de burse pentru Europa Centrala si de Est si in cadrul Universitatii George Washington, Washington DC.

Anca Dragu a dobandit experienta in decursul celor 24 de ani de activitate profesionala atat la nivel national, cat si international in mediul public si privat. A fost analist economic in cadrul Directiei Generale pentru Afaceri Economice si Financiare a Comisiei Europene, dupa o experienta de 12 ani in cadrul biroului Fondului Monetar International din Bucuresti, a lucrat ca economist in cadrul Bancii Nationale a Romaniei.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Extremistii israelieni au incendiat camioanele cu ajutoare pentru Gaza, la cateva ore dupa ce au jefuit un convoi

Israelienii extremisti au incendiat doua camioane care transportau ajutoare umanitare din Iordania catre Gaza. Camioanele…

15 minute ago

Seful diplomatiei americane, Antony Blinken, face astazi o vizita-surpriza in Ucraina, pentru a da asigurari privind ajutorul SUA

Seful diplomatiei americane, Antony Blinken, a sosit marti dimineata la Kiev pentru o vizita surpriza…

30 de minute ago

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

12 ore ago

Primarul Vlad Oprea, declaratii halucinante: „Locuim trei familii in casa de 1.000 mp: eu, mama si o verisoara”. Nu mai stie cate locuinte are pe numele lui

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a facut declaratii halucinante, luni seara, la Realitatea Plus, incercand…

9 ore ago

Un sofer roman de tir a murit in Belgia dupa ce un capac de canal aruncat de pe un pod a intrat prin parbriz. Cinci belgieni au fost retinuti

Cinci belgieni, dintre care doi minori, au fost arestati si urmeaza sa ajunga in fata…

9 ore ago