Anca Dragu (USR) anunta apasat: „PSD ar putea creste pensiile cu minimum 15%. Maine! In plus, ar fi putut sa creasca pensiile cu 25% cand au aprobat bugetul pe anul 2022”

politica

Senatoarea USR Anca Dragu declara ca PSD ar putea creste pensiile ”cu minimum 15%”, fara sa fie necesara o renegociere a Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

„Obiectivul pe termen mediu asumat in PNRR al pensiilor raportate la PIB este mult peste ceea ce Romania a platit vreodata pensionarilor. Inainte ca PSD sa bata toba ca negociaza PNRR, ar putea creste pensiile cu minimum 15%. Maine! PSD poate creste pensiile cu 15% maine. In plus, ar fi putut sa creasca pensiile cu 25% cand au aprobat bugetul pe anul 2022. Restul e perdea de fum marca PSD. O perdea de fum de 1,5% din PIB. Adica 18 miliarde de lei care ar putea fi in buzunarele pensionarilor. Este, de asemenea, o perdea de fum care incearca sa acopere si esecul masurilor de reducere a facturilor la energie electrica si gaze naturale”, a scris Anca Dragu pe Facebook.

Senatoarea, fost ministru de Finante in Guvernul Ciolos, a adaugat ca PSD ar fi promis marirea pensiilor cu 40% in speranta ca altii vor pune in practica aceasta masura.

„PSD a promis ca mareste pensiile cu 40%, sperand ca altii sa puna in practica promisiunea lasata de ei pe hartie. Acum sunt la guvernare si amana aplicarea propriilor legi de crestere a pensiilor si salariilor, cautand vinovati. Cu aceste promisiuni au castigat multe voturi, dar acum, cand nu isi tin promisiunea, cauta scuze penibile. PSD incearca sa-si acopere minciuna printr-o scuza penibila, cum ca in PNRR a fost introdusa o limita a pensiilor ca procent din PIB”, a adaugat Dragu.

Presedintele PNL, Florin Citu, a declarat, joi, ca o renegociere a Planului National de Redresare si Rezilienta este imposibila.

„Am spus partenerilor internationali atunci cand am negociat PNRR ca aceasta este forma finala, am fost de acord cu totii, am semnat o forma finala si am spus ca nu vom reveni asupra lui si atunci cand am facut aceasta coalitie am spus ca nu vom reveni asupra PNRR, pentru ca asta inseamna sa reiei toata procedura de negociere a PNRR, asta inseamna sa aruncam la cos 30 de miliarde de euro”, a spus Citu, intr-o conferinta de presa la sediul PNL.

Recent, ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat ca sustine in continuare o renegociere a tintei de 9,4% din PIB prevazuta in Planul National de Redresare si Rezilienta pentru cheltuielile cu pensiile.

Mai mult despre:

Comentarii: