Categories: news

Ancheta in cazul revoltator al nevazatorului Petrica: Cum a fost umilit tanarul de politisti

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anuntat duminica, pe Facebook, ca a reactionat, la sesizarea presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, la „patania” lui Petrica, un nevazator din Pascani caruia nu i-au fost respectate drepturile, si ca reprezentantii Politiei Romane desfasoara verificari suplimentare in legatura cu acest caz.

„Din pacate, traim vremuri in care starea de normalitate este tulburata de cazuri despre care vreau sa cred ca sunt exceptii. Vreau sa cred ca de acum inainte se va crea un precedent si astfel de situatii nu se vor mai ivi, iar drepturile oamenilor precum Petrica vor fi respectate! Sesizarea facuta ieri de Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, despre postarea jurnalistului Laura Baban recunosc ca m-a sensibilizat si m-a intrigat”, a afirmat ministrul Carmen Dan, arata Agerpres.

Citeste si: ”Stii cum e sa fii singur intr-un oras strain pe care nici nu-l poti vedea?” – Intamplarea revoltatoare prin care a trecut un tanar nevazator – umilit de o firma de transport si de politie

Ea a aratat ca a luat legatura cu Petrica si Politia Romana desfasoara verificari suplimentare pentru a stabili exact ce s-a intamplat in acel incident, urmand ca aceia care au gresit sa plateasca.

„Cazul lui Petrica din Pascani ma intereseaza in primul rand ca om, pentru ca gandesc ca dinamica lucrurilor pe care le traim ar trebui sa nu ne faca sa ne indepartam unii de ceilalti, ci dimpotriva, sa ne bucuram de o normalitate linistita, chiar daca unii dintre noi sufera de o boala, se lupta cu un handicap sau sunt defavorizati de natura. Din postura functiei de ministru al afacerilor interne, am reactionat cum am aflat de ‘patania’ lui Petrica. Am luat legatura cu doamna Baban care a avut amabilitatea sa imi dea numarul de telefon al domnului Petrica pe care l-am si sunat. In acest moment, reprezentatii Politiei Romane desfasoara verificari suplimentare pentru a afla exact ce s-a intamplat atunci, iar daca cineva a gresit atunci acela trebuie sa plateasca!”, a afirmat Carmen Dan.

Presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea a scris sambata, pe facebook, ca a citit despre cazul lui Petrica, un nevazator care a avut parte de un tratament umilitor din partea unui sofer de autobuz, si ca a rugat-o pe ministrul Carmen Dan sa faca verificarile necesare si sa aplice toate sanctiunile stabilite de lege.

„Am citit astazi pe Facebook despre Petrica, un om nevazator care a avut parte de un tratament nedrept si umilitor din partea unui sofer de autobuz, Daniel, si despre reactia nepotrivita a politistului local. Imi pare rau pentru experienta urata a lui Petrica si vreau sa ii facem dreptate. Am discutat cu doamna Carmen Daniela Dan, Ministrul Afacerilor Interne si am rugat-o sa faca toate verificarile necesare si sa aplice toate sanctiunile stabilite de lege. Cred ca schimbarea vine din fiecare dintre noi si nu putem sta nepasatori in fata unei situatii de acest fel, indiferent ca suntem calatorii din autobuz, politisti sau altceva”, a scris Dragnea.

Povestea lui Petrica din Pascani a fost relatata pe facebook de o cunoscuta a acestuia, Laura Baban. Aceasta a povestit ca soferul unui autocar l-a bruscat si a refuzat sa-l transporte pe Petrica, un nevazator, impreuna cu cainele ghid, desi legea prevede ca persoanele cu astfel de dizabilitati pot calatori in mijloacele de transport in comun insotiti de acesti caini.

Pe de alta parte, potrivit relatarii Laurei Baban, si politistul chemat de nevazator la locul incidentului prin apel la 112 nu a reactionat corespunzator, ignorand dificultatile de orientare si deplasare ale acestuia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Loviturile asupra aerodromului Belbek din Crimeea au distrus 3 avioane rusesti, arata imaginile din satelit. Au fost folosite rachete ATACMS

Imaginile din satelit din 16 mai ale urmarilor presupuselor lovituri cu rachete ucrainene asupra aerodromului…

4 minute ago

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

2 ore ago

Un individ inarmat, suspectat ca planuia sa dea foc unei sinagogi din Rouen, impuscat mortal de politistii francezi

Politia franceza a impuscat si ucis un suspect inarmat care parea ca planuia sa dea…

47 de minute ago

Speranta de viata la nivel mondial va creste cu aproape 5 ani pana in 2050. Insa batranetea va fi afectata de doua boli care iau avant

Speranta de viata la nivel mondial va creste cu aproape cinci ani pana in 2025,…

28 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

4 ore ago

Un elev in clasa a II-a, fiul unui sef de sectie de politie din Cluj, isi terorizeaza colegii, amenintandu-i ca tatal lui ii va aresta

Elevii unui liceu din Cluj si parintii acestora se plang ca baiatul in varsta de…

17 minute ago