Anchetati de DNA, penalii se razbuna. Comisia Iordache a adoptat o noua modificare prin care sunt diminuate competentele procurorilor DNA

politica

Comisia speciala pentru Legile justitiei a adoptat, joi, infiintarea „Sectiei de investigare a unor infractiuni din Justitie”, PNL si USR votand impotriva.

„In cadrul PICCJ se infiinteaza si functioneaza Sectia de investigare a unor infractiuni din justitie care are competenta exclusiva de a efecuta urmarirea penala pentru infractiunile de coruptie si a celor asimilate acestora, prevazute de Codul penal si de Legea 78/2000, infractiunile de serviciu sau in legatura cu acesta, precum si a intractiunilor contra infaptuirii justitiei savarsite de judecatori si procurori, inclusiv cei care au calitatea de membri ai CSM, precum si de procurori si judecatori militari”, se mentioneaza in amendamentul adoptat de majoritatea PSD-ALDE.

Presedintele Comisiei, deputatul PSD Florin Iordache, a precizat ca, in urma luarilor de pozitie critice, PSD a decis sa nu mai sustina infiintarea unei „Directii”, ci a unei Sectii de investigare a unor infractiuni din Justitie, mentioneaza Mediafax.

Impotriva infiintarii acestei Sectii s-au pronuntat in mod vehement reprezentantii PNL si USR din Comisie, care au aratat ca, astfel, se diminueaza competentele DNA.

Foto: Mediafax

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: