Anders Fogh Rasmussen, fostul sef al NATO, anchetat de politia letona

externe

Fostul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, este anchetat de politie pentru rolul pe care l-ar fi jucat in cazul falimentului PNB Banka din Letonia, a anuntat miercuri cotidianul Politico.

Potrivit autoritatilor letone, Anders Fogh Rasmussen, care a fost presedinte al grupului de conducere independent al PNB, si alti fosti directori sunt cercetati in legatura cu gestionarea bancii.

Administratorul actual al bancii afirma ca s-a actionat iresponsabil prin acceptarea de tranzactii mari fara garantii, ceea ce a dus la „gauri” de aproximativ 140 de milioane de euro in activele bancii.

Autoritatile nu au comentat mai detaliat subiectul, deoarece investigatia este inca in curs de desfasurare.

Cazul a fost respins recent in Danemarca, unde avocatul danez al bancii a incercat fara succes sa il aduca in fata Curtii Supreme a tarii.

Rasmussen a fost prim-ministru al Danemarcei intre 2001 si 2009, inainte de a conduce organizatia militara transatlantica. El a fondat compania de consultanta Rasmussen Global si este copresedintele Grupului pentru garantii internationale de securitate pentru Ucraina, impreuna cu Andriy Yermak, un consilier de top al presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: