Andreea Cosma si-a infiintat un cabinet notarial impreuna cu o fosta judecatoare CCR. Clanul penal Cosma, beneficiar al deciziilor CCR

politica

Fostul deputat PSD Andreea Cosma, fiica fostului baron PSD de Prahova Mircea Cosma, si-a infiintat in Bucuresti un cabinet notarial impreuna cu fosta judecatoare CCR Simona Maya Teodoriu. Teodoriu este acum si parlamentar PSD.

Cele doua sunt asociate in Cabinetul notarial Seven, care se afla in cartierul Dorobanti, o zona exclusivista a Bucurestiului.

Informatia a fost data publicitatii de jurnalistul Ionel Stoica.

„Faceti cunostinta cu Andreea si Maya. Si-au deschis cabinet notarial in Dorobanti, langa clubul Nuba. Daca nu stiti cine sunt cele doua amazoane ale Justitiei, va zic eu o poveste frumoasa, nu este foarte lunga, dar este elocventa pentru marasmul in care colcaie Justitia.

Andreea Cosma este fosta deputata PSD, fiica celebrului Mircea Cosma- fost mare baron de Prahova. Daca s-ar decerna un premiu de cum sa tergiversezi judecarea unui dosar de coruptie, Andreea Cosma ar fi acum pe podium, alaturi de tatal si fratele ei- Vlad Cosma, ex-deputat PSD. Sigur ca da, stim cu totii, in momentele cheie au beneficiat de ajutorul Curtii Constitutionale care a dat decizii esentiale pentru dosarele lor- dezincriminarea partiala a abuzului in serviciu, nelegalitatea completurilor de 5 judecatori de la Inalta Curte, nelegalitatea completurilor de 3 judecatori de la Inalta Curte- nespecializate in judecarea faptelor de coruptie, anularea interceptarilor realizate de serviciile secrete, decizia privind martorii sub acoperire si, mai nou, cea privind prescrierea faptelor.

Sigur ca a fost o coincidenta in septembrie 2017, cand actualul presedinte CCR, Marian Enache (numit in CCR in 2016), s-a intalnit impreuna Mircea Cosma, care era atunci condamnat, in prima faza a procesului, la 8 ani de inchisoare pentru fapte de coruptie.

Toti membrii familiei Cosma au fost condamnati initial in dosarele de coruptie in care au fost judecati la ani grei de inchisoare: Mircea Cosma- 8 ani, Vlad Cosma- 5 ani si Andreea Cosma- 4 ani. In urma deciziilor CCR, sentintele au fost desfiintate, iar rejudecarea proceselor treneaza in instantele din Prahova pana la prescrierea faptelor.

Tot o coincidenta este faptul ca Andreea Cosma este colega cu Simona Maya Teodoriu in cabinetul notarial Seven.

Simona Maya Teodoriu a fost judecator la CCR (2015-2019, pentru restul de mandat al lui Toni Grebla) si a intrat in Camera Deputatilor pe listele PSD Prahova, pe locul care era rezervat Andreei Cosma. Se afla, in prezent, pe lista scurta a PSD pentru a ocupa functia de ministru al Justitiei (alaturi de Laura Vicol si Robert Cazanciuc), dupa rotativa guvernamentala cu PNL, din mai 2023, potrivit presei.

Simona Maya Teodoriu a fost promovata in politica mare de Rodica Stanoiu- membru de frunte al Guvernului Adrian Nastase (a fost secretar de stat la MJ). Adevarul este ca si-a pus cariera in slujba PSD pentru demnitati si functii, a fost secretar de stat pentru mai multi ministri PSD- Titus Corlatean, Victor Ponta, Dan Sova si Robert Cazanciuc.

In fine, Viorica Dancila a promovat-o Secretar de Stat – Agent Guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), iar Marcel Ciolacu i-a asigurat un fotoliu in Parlamentul Romaniei”, a informat Ionel Stoica.

Marcel Ciolacu a anuntat, in decembrie 2020, ca PSD o va propune la Ministerul Justitiei pe Maya Teodoroiu, fost judecator CCR, in cazul in care urma sa castige alegerile. De numele acestei judecatoare se leaga anularea sentintelor date de completurile de 5 judecatori.

Intrebat intr-un interviu pentru Adevarul pe cine vede ministru al Justitiei dupa 6 decembrie, Ciolacu a raspuns hotarat: „Maya Teodoroiu. E candidat pe locul 1 la Senat. E un om cu expertiza greu de egalat”.

Maya Teodoroiu a fost judecator raportor in cazul conflictului dintre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie pe tema completurilor de 5 judecatori. CCR a decis atunci ca toate completurile de cinci judecatori de la ICCJ au fost alcatuite nelegal, astfel incat numerosi corupti din PSD au fost apoi eliberati din inchisoare.

Raluca Turcan a anuntat atunci, imediat dupa decizia CCR, ca Maya Teodoroiu va fi rasplatita de PSD.

”Situatia e complicata. Avem institutii ale statului care actioneaza exclusiv la comanda si in folosul liderului absolut Liviu Dragnea. Ma refer aici la Parlament, Guvern, ministere. (…) Dar cred ca mai trebuie clarificata o informatie care circula in mediul politic, si anume ca judecatorul raportor al acestei spete, de conflict constitutional intre Parlament si Guvern, va fi candidat pentru PSD la europarlamentare”, spunea Turcan.

Maya Teodoroiu nu a ajuns pe listele PSD la europarlamentare, dar partidul a avut grija sa primeasca o alta functie bine platita. In septembrie 2015, ea a fost numita de premierul Viorica Dancila in functia de Agent Guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Teodoroiu a fost schimbata insa din functie de premierul Orban in ianuarie 2020.

Maya Teodoroiu a fost numita la CCR in februarie 2014 pe restul de mandat lasat liber de fostul judecator, Toni Grebla, trimis la acea vreme in judecata de DNA pentru acuzatii de coruptie. Maya Teodoroiu a fost propusa si sustinuta de PSD pentru postul de judecator CCR.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: