Andreea Moldovan, data afara pentru ca era „civil”. Sorin Ionita: „Tara lui Urmuz: dai afara singurul epidemiolog din guvern fiindca a calcat pe bascheti niste militari”

analize

Analistul Sorin Ionita afirma ca principalul scop al lui Florin Citu a fost sa scape de Andreea Moldovan, pentru ca aceasta deranja sistemul militarizat care se ocupa de pandemie. „Initial era vorba s-o dea afara doar pe A Moldovan, dar cineva a avut ideea corecta s-o faca simultan cu VV ca sa fie taraboiul mai mare si sa fie mai usor de amestecat tot felul de subiecte in ciorba”, arata Ionita.

„Evident e vorba de Andreea Moldovan, nu in primul rand Vlad Voiculescu, ea avand marele dezavantaj pentru unii ca era tehnician din sistem, medic epidemiolog respectat, stie cu pandemia si mecanismele DSP-urilor mai bine decat Arafat si avea argumente. Si era si civil, culmea nesimtirii.

Adica n-a inteles ca daca te pune la minister, trebuie sa semnezi in liniste ce-ti se pune Sistemul in fata. Ca ea ii deranja cel mai tare se vede din badaraniile vag sexiste ale lui Rafila de saptamana trecuta, toti stiau care-i meciul pe acolo, cu femeia care deranja epoletii Covid. Pretextul cu ordinul de ministru e subtire, ca nici Merkel nu aproba metodologiile tehnice de indicatori de pandemie in Germania, doar ia act de ele.

Initial era vorba s-o dea afara doar pe A Moldovan, dar cineva a avut ideea corecta s-o faca simultan cu VV ca sa fie taraboiul mai mare si sa fie mai usor de amestecat tot felul de subiecte in ciorba.

Deci data viitoare cand va mai mirati de ce n-avem specialisti prin ministere, eventuali chiar civili, ci aparatciki de partid, aveti aici un studiu de caz cum functioneaza treaba. Cel mai amuzant e cum o sa ceara toti acuma numirea ‘unui profesionist”’ in aplauzele ipocrite a 90% din presa. Cum o sa joace cartea asta USR-Plus, habar n-am, ca si pe acolo lucrurile sunt complicate”, a scris Ionita pe Facebook.

„Tara lui Urmuz: dai afara singurul epidemiolog din guvern fiindca a calcat pe baschet niste militari, pe teme de gestionarea epidemiei. Apoi te insiri pe la toate TV-urile si ceri ‘numirea la Sanatate a unui profesionist’”, a revenit ulterior Ionita cu un nou comentariu.

Medicul Andreea Moldovan a afirmat, miercuri, dupa ce a fost demisa din functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii, ca se va intoarce pentru a-si desfasura activitatea la spitalul la care lucra.

„(Decizia premierului Florin Citu) este o decizie pe care trebuie cu totii sa o respectam”, a spus Moldovan, la iesirea din sediul Ministerului Sanatatii.

„Ma intorc la spital, da”, a afirmat ea, intrebata daca se va intoarce sa lucreze in spital.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: