Andrei Baciu, noul „ministru” al Sanatatii, prezent si periat in studioul Antena 3. L-a atacat pe Vlad Voiculescu, sustine ca nu exista mafie in Sanatate: „Trebuie sa cautam dovezi, sa vedem despre este vorba”

politica

Andrei Baciu, secretarul de stat de la Sanatate caruia Florin Citu i-a delegat atributiile de ministru interimar al Sanatatii, a ironizat duminica, la Antena 3, afirmatiile lui Vlad Voiculescu si ale reprezentantilor USRPLUS despre mafia din Sanatate.

Baciu a fost prezent in studioul Antena 3, postul care l-a atacat cel mai violent pe Vlad Voiculescu. Intrebat „cat de mare este mafia din Sanatate”, Baciu a avut un raspuns ironic la adresa lui Voiculescu.

„Acest concept sigur ca exista si stim cu totii asa in general, in abstract, la ce s-ar putea referi. Trecem printr-o situatie critica ce trebuie gestionata.

Haideti sa va spun ce facem noi. Domul prim-ministru Florin Citu, ministrul interimar al Sanatatii mi-a solicitat si o sa am deja transmis conducerii Ministerului Sanatatii, ca pana maine sa avem urmatoarele date, tocmai ca sa investigam aceste aspecte legate de mafia din Sanatate. Toate contractele si toate platile efectuate in acest an, sa investigam toate numirile care s-au facut in toata aceasta perioada, astfel incat sa vedem daca exista dovezi, pentru ca suntem oameni responsabili.

Oamenii asteapta de la noi sa fim transparenti. Oamenii asteapta de la noi transparenta totala, sa fim determinati si hotarati. Am solicitate aceste date si le vom avea maine si vom vedea daca au fost chestiuni in ultima perioada legata de plati, alocari financiare, numiri, chestiuni de genul acesta care intra sub aceasta definatie mai abstracta, a mafiei. Trebuie sa cautam dovezi, sa vedem despre este vorba”, a declarat Andrei Baciu, duminica, la Antena 3.

Stefan Voinea, consilierul lui Vlad Voiculescu care a provocat primele divergente intre fostul ministru si premierul Citu, a cerut sambata conducerii USRPLUS sa numeasca de urgenta pe cineva in fruntea Ministerului Sanatatii. „Fiecare zi cu Andrei Baciu in fruntea ministerului pune la risc toate initiativele pozitive pe care Vlad Voiculescu le-a pornit la minister”, a avertizeaza Voinea.

„Fiecare zi in care Alianta USR PLUS nu desemneaza un inlocuitor pentru Vlad Voiculescu la Ministerul Sanatatii este o zi in care interesul politic este pus deasupra interesului public.

Pandemia nu s-a pus pe pauza pentru negocieri in coalitie. Sectiile ATI sunt pline in continuare. Campania de vaccinare merge tot mai prost, colonelul Gheorghita isi arata limitarile acum ca oferta este mai mare decat cererea.

Andrei Baciu, secretarul de stat care a fost numit de premier sa aiba in grija ministerul, nu are competenta sa poata administra situatia in care ne aflam acum. Si nici nu este un om bine intentionat.

Fiecare zi cu Andrei Baciu in fruntea ministerului pune la risc toate initiativele pozitive pe care Vlad Voiculescu le-a pornit la minister. Toata munca secretarului de stat Ioana Mihaila pentru PNRR (3 miliarde de euro pentru investitii in spitale si sanatate pana in 2026) este in pericol. Procesul de evaluare a directorilor DSP pornit de secretarul de stat Andreea Moldovan este acum blocat. Si exemplele pot continua.

E nevoie de un ministru al sanatatii din partea USR-PLUS ieri. Nu inteleg de ce Dan Barna nu a acceptat sa fie numit ministru interimar si sa delege atributiile Ioanei Mihaila.

Lupta cu Citu (corecta, de altfel) poate continua in paralel, nu trebuie distruse bruma de lucruri bune pornite in sistemul de sanatate in lunile acestea”, a scris Voinea pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: