Andrei Caramitru: „300.000 de paraziti din administratie trebuie dati afara cu orice risc. Oameni platiti dublu, triplu fata de mediul privat”

analize

Finantistul Andrei Cramitru afirma ca jumatate din oamenii angajati in administratia publica ar trebui sa fie disponibilizati. „Astia trebuie dati afara cu orice risc”, subliniaza Caramitru.

„Haita parazitilor. Bolojan ne anunta ca aparatul administrativ al CJ Bihor are vreo 170 de oameni si ca va da afara jumatate ca nu au ce cauta acolo si nu fac nimic.

Voi va dati seama? Deci intr-un judet unde ai mii, zeci de mii de oameni angajati la primarii, Politie etc. Peste toti astia mai sunt sute de oameni la CJ si la prefectura care ce fac? Evident absolut nimic. Coordoneaza ce? Livreaza ce? Zero.

Asa e peste tot la stat. Jumatate din angajati nu fac absolut nimic (atentie – nu vorbim despre medici, profesori, politisti sau magistrati care lucreaza direct cu oamenii). Vorbim de ‘administratie’. Jumatate – lejer de tot – pot fi si trebuie sa fie dati afara. Vorbim de vreo 2-300’000 de oameni platiti dublu triplu fata de mediul privat, un numar enorm, urias, un cancer, niste paraziti care omoara statul si distrug bugetul. Astia trebuie dati afara cu orice risc.

Problema e ca nimeni nu face asta vreodata. Din contra – isi adauga fiecare alte mii de prieteni, rude, amante si colegi de partid in haita parazitilor. Pana nu vad masuri dure prin care toti astia nu sunt dati afara – nu o sa am incredere in vreun politician. Guvernul actual nu a dat afara pe nimeni. Primarii USR nu au anuntat inca ca vor da afara pe toti parazitii din primarii si de prin firmele primariilor. Astept si monitorizez”, a scris Caramitru pe Facebook.

Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan (PNL), a anuntat marti intr-o conferinta de presa ca jumatate dintre angajatii institutiei pe care o conduce vor fi concediati de la 1 decembrie. Astfel, din 174 de angajati vor mai ramane doar 88, anunta Bihoreanul.

Bolojan a afirmat ca dupa ce a facut o analiza „cantitativa” a muncii personalului CJ si a „constatat cateva chestiuni care nu pot fi contestate”: „in aproape toate compartimentele schema de personal era supraincarcata” si exista „structuri intregi fara obiect de activitate”.

Acesta a citat ca exemplu o structura care avea ca sarcina gestionarea ariilor protejate, desi „de peste doi ani gestionarea acestora o face o autoritate a statului, iar angajatii structurii aveau in realitate alte insarcinari”.

In actualele conditii, fondurile de salarizare la CJ ajunge lunar la 270.000 de euro, cu bonusuri de pana la 50% pentru participarea in numar mare la proiecte europene cu mize mici.

Ilie Bolojan a vorbit si despre „directii care au fost scoase din aparatul propriu al CJ pentru a li se pierde urma”.

Noua organigrama care urmeaza sa fie votata joi prevede o reducere cu adevarat drastica fata de cea instituita sub conducerea lui Pasztor Sandor in 2018, si care continea 195 posturi, dintre care 174 sunt in prezent ocupate.

Cabinetul presedintelui CJ va fi redus de la 6 posturi (toate ocupate) la doar 3 iar cele ale vicepresedintilor de la cate 2 posturi la cate unul singur.

Potrivit noii organigrame, unele Directii urmeaza sa dispara in actuala organizare, devenind servicii sau simple compartimente (exemplu – Directia Patrimoniu). Directia Generala Economica va trece de la 56 de oameni la 27, Directia Arhitectului Sef de la 21 la 16 iar Directia Tehnica de la 37 la 20. Dispare si Biroul de presa si imagine.

Bolojan a precizat ca pe locurile eliberate prin concedieri „nu va fi adusa alta clientela politica”, „nu vom inlocui politrucii altora cu politrucii nostri”.

Totodata, Bolojan a precizat ca incepand de saptamana viitoare, selectarea persoanelor care vor ramane angajate in cadrul CJ se va face prin testare. „Dupa votarea organigramei, acolo unde vor fi doua sau mai multe persoane doritoare sa ocupe un post, departajarea se va face prin examen”, a spus el, adaugand ca in comisiile de examinare, cu membri din afara institutiei, vor fi reprezentati si actualii angajati.

„Cu toate supararile, se va dovedi ca in perioada urmatoare Consiliul Judetean va functiona mai bine cu jumatate din personal”, a incheiat Bolojan expunerea pe aceasta tema, subliniind ca toti banii economisiti prin neplata de salarii unor persoane care nu le merita vor fi directionati spre cofinantarea proiectelor de dezvoltare a judetului.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: