Andrei Caramitru: „Bai, Tudorele, esti nebun? Ce cred prostii astia?”. Ministrul Justitiei vrea ca el sa desemneze reprezentantul Romaniei in Parchetul European

politica

Andrei Caramitru il ataca pe Valcov

Andrei Caramitru, consilier al presedintelui USR Dan Barna, are o reactie dura fata de intentiile lui Tudorel Toader de a stabili prin ordonanta de urgenta procedura de desemnare a procurorului european din partea Romaniei.

„TUDOREL SEFU’ LUI BRUXELLES !

Asta e de o prostie abisala. Absoluta. Bezna mintii. Tudorel vrea prin OUG sa schimbe cum functioneaza Bruxelles.

Bai Tudorele, esti nebun ?

– concursul ala e INDIVIDUAL. Nu tarile au candidati – orice procuror din UE se poate inscrie
– concursul e in faza finala ! E ultima runda, nu mai poti adauga candidati
– Alegerea e facuta de Parlamentul european bai. Avem acolo reprezentanti – decideti voi la CEx ca nu o votati pe Kovesi. Asta e – nu e nimic – voteaza pentru ea ceilalti

Asa ceva deja ma depaseste. Inteleg multe, dar totusi asta nu poate fi explicata decat prin prostie

Later edit: se zvoneste ca nu ar fi despre Kovesi ci despre cine ii va raporta din partea Romaniei. Chiar si asta ar fi tot o tampenie. Pai Codruta o sa ii dea un birou de 2m2, fara geamuri, telefon sau laptop, undeva langa wc-ul din subsol. Ce cred prostii astia ?”, a scris Caramitru pe Facebook.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, vrea sa stabileasca prin ordonanta de urgenta procedura de desemnare a procurorului european din partea Romaniei, relateaza Digi24.ro. Mai exact, fiecare tara din cele 22 de state europene care participa la proiect va desemna un procuror care va activa in structura centrala a Parchetului European iar Tudorel Toader vrea ca o comisie pe care el o prezideaza sa selecteze propunerea tarii noastre.

Ideea vine in conditiile in care in fruntea listei scurte a candidatilor selectati pentru sefia parchetului european este Laura Codruta Kovesi, lucru care nu a convenit deloc coalitiei la putere si nici lui Tudorel Toader. Pentru functia de procuror sef european candidaturile sunt insa independente, in baza unor criterii de selectie, si nu sunt propuse de statele membre.

Revenind la proiectul propus de Toader, proiect deja trimis catre CSM, acesta prevede ca o comisie pe care el o prezideaza sa selecteze propunerea tarii noastre de procuror european.

Conform proiectului, comisia de selectie va fi desemnata de ministrul justitiei si va avea patru membri pe langa cel care o va conduce (Tudorel Toader). Din aceasta comisie de selectie ar urma sa faca parte un reprezentant al Parchetului General, desemnat de procurorul general al Romaniei, un reprezentant al Consiliului Superior al Magistraturii, desemnat de plenul acestei structuri, si de asemenea doi specialisti in cooperare internationala in materie penala, care la randul lor vor fi propusi de ministrul justitiei, Tudorel Toader.

Mai mult despre: ,

Comentarii: