Andrei Caramitru, catre PSD si ALDE: „Nu scapati de art. 394 Cod Penal, litera b, chiar daca dati OUG sau vine CCR cu o nenorocire”

politica

Andrei Caramitru (USR) ii acuza de tradare pe liderii PSD si ALDE si le promite ca vor raspunde penal. 

„Mesaj pentru PSD/ALDE si toti care au semnat ticalosii : chiar daca dati OUG sau vine CCR cu o nenorocire – tot nu scapati de art 394 Cod Penal litera b !”, a scris Caramitru pe Facebook.

Articolul 394 din Codul Penal, litera b, face referire la „fapta cetateanului roman de a intra in legatura cu o putere sau cu o organizatie straina ori cu agenti ai acestora, in scopul de a suprima sau stirbi unitatea si indivizibilitatea, suveranitatea sau independenta statului, prin subminare economica, politica sau a capacitatii de aparare a statului”. Pedeapsa pentru astfel de infractiuni este cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani.

Ce l-a determinat pe Caramitru sa lanseze acest avertisment? El a distribuit o postare a lui Cristian Ghinea, candidat USR, in care acesta acuza PSD si ALDE ca „au blocat investitiile in Marea Neagra si ne-au lasat la mana rusilor”

„Au blocat investitiile in Marea Neagra si ne-au lasat la mana rusilor. Acum zambesc tamp in poza cu americanii

E plina presa de o poza in care manechinul de la Senat rade tamp alaturi de Mike Pence, care are o fata de genul „chiar trebuie sa apar in poza cu tipul asta?”.

Mult bla bla in comunicatul Senatului, dar mi-a atras atentia fraza asta:

‘Tariceanu a reliefat importanta lansarii neintarziate a investitiilor americane in sectorul energetic off-shore din zona economica exclusiva a Romaniei din Marea Neagra, subliniind contributia pe care exploatarea acestor resurse o va avea la securitatea energetica a Romaniei’

Acum, daca treceti peste senzatia ca ati mancat nisip citind limbajul asta de lemn, ce a vrut poetul talamb sa ne transmita?

Ca manechinul este ingrijorat de importanta strategica (STRATEGICA, STRATEGICA, sa fie clar) a investitiilor americane pentru gazele din Marea Neagra. Si tot el subliniaza contributia la securitatea energetica… bla bla.

Nici nu s-ar zice ca manechinul conduce al doilea partid din coalitia CARE A DISTRUS SANSELE DE A SCAPA DE IMPORTURILE DIN RUSIA PRIN EXPLOATAREA GAZULUI DIN MAREA NEAGRA (ca sa fie clar, pun majuscule). Ba chiar manechinul conduce partidul care are Ministerul Energiei.

Toate companiile – toate, si americane si romanesti-europene – care aveau licente in Marea Neagra au anuntat ca planurile de investitii se amana pe termen nedefinit. Iar a scoate gaz de acolo presupune cheltuieli enorme, in avans si multi ani de pregatire (1 milion de euro pe zi costa un utilaj care doar trebuie sa confirme ca exista gaz acolo).

Doar ca masurile economice ale ALDE – PSD au distrus orice plan de afaceri. Mai mult chiar, acest guvern obliga producatorii din Romania sa vanda la preturi fixe baietilor destepti. Care baieti sunt o parte borfasi romani de genul Ioan Niculae si o alta parte companii rusesti care au intrat pe piata energofaga, a se vedea rusii care detin ALRO Slatina, legati ombilical de seful de la Palatul Victoria si stapanul cimitirelor expozitionale, Darius Valcov.

Deci blocam exploarea/exploatarea de resurse suplimentare romanesti, obligam producatorii deja existenti sa vanda sub pret borfasilor conectati politic si rusilor, ceea ce duce, cum era de asteptat, la explozia importurilor din… Rusia.

Care au crescut cu 40% in prima parte din 2019 fata de anul trecut. In conditiile in care, in 2018, Romania a platit Gazprom cea mai mare factura pentru gaze din ultimii cinci ani – 372 de milioane de euro.

Evident ca americanii sunt ingrijorati de cat de prosti suntem. Sau tradatori. Cu PSD si ALDE avem mereu aceasta cumplita dilema daca sunt chiar atat de prosti pe cat par sau trebuie sa ii tratam de tradatori.

Deci hai sa vorbim cu prostii/tradatori poate pricep ceva.

La care manechinul pune poza cu el zambind talamb si ingrijorat de ce se intampla cu investitiile din Marea Neagra care bla bla bla.

Gretos”, a scris Ghinea pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: