Andrei Caramitru: „O sa fie decimati politicienii la greu in urmatorii 5-10 ani. Codruta e la Bruxelles”

analize

Andrei Caramitru, consultant financiar, anunta ca politicienii nu au niciun motiv de bucurie dupa ce la Bruxelles s-a decis ca Romania sa primeasca aproape 80 de miliarde de euro pentru relansarea economiei.

„Ma distreaza politicienii astia care acum saliveaza ca vin banii. La fel a fost inainte de aderarea in UE. Valeu – vin bani. O sa furam la greu! Yes! Rezultatul: DNA si Codruta. Clasa politica disperata.

Acum astia cred ca va fi diferit. Va fi diferit: mai multi bani DAR si mai mult DNA plus Codruta de la Bruxelles plus legi schimbate ca impune UE-ul. Mai vin si Americanii la baza de la Constanta si impun un pic de FBI ceva sa lucreze cu DNA. O sa fie decimati politicienii la greu in urmatorii 5-10 ani. O sa facem puscarii din bani europeni – multe si mari – ca va fi nevoie. Dar ei se bucura. Ca sunt prosti”, a scris Caramitru pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca Romania va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene, indicand constructia de spitale, scoli, modernizarea marilor sisteme publice, precum si reconstructia economica.

„Dupa discutii foarte complicate, dupa negocieri foarte complicate, dupa patru zile si patru nopti de negociere, am obtinut pentru Romania o suma impresionanta – 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum sa trecem la etapa urmatoare. Vom folosi aceasta suma de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura in Romania, pentru a construi spitale, scoli, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este, de asemenea, foarte important de stiut ca o parte semnificativa din acesti bani vor fi folositi pentru relansare, pentru revigorare economica”, a declarat Iohannis, la Bruxelles, la finalul reuniunii extraordinare a Consiliului European.

Seful statului a adaugat ca pentru punerea in practica a planului pentru bugetul comunitar multianual 2021 – 2027, Guvernul Orban lucreaza de la inceputul anului. „In cel mai scurt timp, va fi finalizat, pentru a fi pregatiti sa incepem implementarea, iar, pe de alta parte, lucram de o vreme buna deja la planul national de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economica”, a spus Iohannis.

El a descris finantarea obtinuta de Romania drept „un rezultat frumos”. „Este o zi importanta pentru Romania, o zi importanta pentru proiectul european si vom merge mai departe, fiindca acesti bani trebuie folositi pentru reconstructia Romaniei”, a punctat el.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: