Andrei Caramitru: „Trebuie sa sustinem 100% Politia si Jandarmeria. Sunt din ce in ce mai multe violente si salbaticie”

analize

Andrei Caramitru lanseaza un apel, duminica noapte, catre romani sa „sustina 100% Politia si Jandarmeria”. Violentele au crescut in intensitate in ultimele zile.

„Din ce vad, din ce in ce mai multe violente si salbaticie. In Rahova acum, in Sacele acum cateva ore, in Hunedoara ieri. Bombardierii isi pierd nervii, vor sa petreaca si incep sa atace extrem de violent politia.

E o situatie grava. Aici va spun clar – trebuie sa sustinem 100% politia si Jandarmeria. Sa terminati cu criticile stupide ca de ce dau amenzi sau ca ce si cum nu fac. E usor sa vorbesti de pe canapea, cand nu trebuie sa te invarti prin asemenea cartiere si printre asemenea oameni.

Cred ca trebuie acum ca statul sa dea un mesaj de forta. De toleranta absolut zero. Si zonele astea de nebuni sa fie inchise, carantinate total. Nimeni nu intra nimeni nu iese. Cei vinovati arestati pe loc. Oricum e evident ca nu respecta nimic si stau claie peste gramada acolo. Si sunt un pericol urias pentru toata lumea – nu ne dau doar covid dar o sa ajunga sa ne omoare pe strazi. Daca au tupeul sa atace cu arme politia – sa atace oamenii normali e nimica toata pentru ei”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Mai multe echipaje de politisti, jandarmi si luptatori de la Serviciul Actiuni Speciale (SAS) au intervenit duminica seara pentru aplanarea unui conflict intre mai multe persoane desfasurat in sectorul 5, fiind folosit si armamentul din dotare, fara a fi inregistrate insa persoane ranite, a informat Politia Capitalei, potrivit Agerpres.

Mai multe persoane au fost imobilizate si vor fi conduse la audieri.

„In aceasta seara, in jurul orei 20, 45, prin apel 112, in sectorul 5, a fost sesizat un conflict intre mai multe persoane. La fata locului s-au deplasat de urgenta mai multe echipaje de politie, echipe ale Serviciului Actiuni Speciale si jandarmi. Mai multe persoane au fost imobilizate si urmeaza a fi conduse pentru audieri. A fost folosit si armamentul din dotare, fara a fi inregistrate persoane ranite”, precizeaza informarea Politiei Capitalei.

Sursa citata mai mentioneaza ca urmeaza a se stabili contextul acestuia conflict si persoanele care au participat, urmand a fi dispuse masurile legale.

Mai mult despre:

Comentarii: