Andrei Marga, fost ministru de Externe in Guvernul Ponta: „Ucraina trebuie sa cedeze teritorii Romaniei, Ungariei, Rusiei si Poloniei” / Ambasada Ucrainei acuza „declaratii inacceptabile”

news

Ambasada Ucrainei la Bucuresti acuza „declaratii inacceptabile” din partea fostului ministru de Externe al Romaniei in Guvernul Victor Ponta, Andrei Marga, care a afirmat recent ca Ucraina trebuie sa cedeze teritorii Romaniei, Ungariei, Poloniei si Rusiei pentru a fi „liniste in Europa”.

„Sa o spun direct, cu toata raspunderea: Ucraina este in frontiere nefiresti. Ea trebuie sa cedeze teritorii – Ungariei, Transcarpatia, Poloniei, Galitia, Romaniei, Bucovina, si Rusiei Donbasul si Crimeea. Sunt teritorii ale altor tari”, a spus Marga, in cadrul unei lansari de carte care a avut loc miercurea trecuta la Alba Iulia.

Marga a propus implicarea in negocieri inclusiv a Chinei: „Cat timp nu se rezolva printr-o discutie si cu americanii, si cu Rusia, si cu Germania, si cu Ucraina, si cu China situatia si nu se ajunge la un acord nu va fi liniste in Europa. Nefiind liniste, democratia va suferi”.


Ambasada Ucrainei: Declaratii inacceptabile

Ambasada Kievului la Bucuresti a denuntat declaratii inacceptabile din partea unui fost ministru de Externe, care „pun sub semnul intrebarii principiile de baza al dreptului international”.

„Regretam ca fostul ministru Andrei Marga al unui stat european si democratic face declaratii care pun sub semnul intrebarii principiile de baza ale dreptului international, in special inviolabilitatea frontierelor. Asigurarea respectului deplin pentru aceste principii este baza securitatii si stabilitatii pe continent.

Asemenea declaratii sunt inacceptabile in nicio circumstanta. Acestea reprezinta o abatere deosebit de flagranta intr-un moment in care Ucraina isi apara eroic independenta sa si securitatea intregii Europe”, potrivit unei postari pe pagina de Facebook a Ambasadei.

Comentarii: