Andrei Plesu, alaturi de protestatari: „Ii felicit. Membrii guvernului, vorbire de semi-analfabeti si fire de ticalosi”

news

Scriitorul Andrei Plesu isi declara sustinerea pentru cei care sunt in strada la protestele fata de ordonanta neagra. El spune despre membrii guvernului ca ai „fire de ticalosi”.

„Simt nevoia sa dau, cetateneste, urmatoarea declaratie:

1. Din ce am vazut si auzit pina acum, este pentru prima data cind membrii unui guvern romanesc, in frunte cu prim-ministrul, au gindire de repetenti, vorbire de semi-analfabeti si fire de ticalosi. Nu mari ticalosi, pentru ca marii ticalosi fac, din pacate, istorie. La noi e vorba de mici ticalosi, capabili numai de mici manevre de cartier.

2. Scuza, emfatic repetata, a unor alegeri cistigate zdrobitor e – ca tot restul – o pacaleala: Din numarul total al alegatorilor, s-au pronuntat in favoarea coalitiei PSD-ALDE 18%. Adica putin peste trei milioane din 18. Restul nu si-au exprimat, prin absenta, decit lehamitea. Oricum, in numele unui procent de 18%, nu se poate guverna autotitar si nu se poate dansa grotesc pe nervii intregii tari.

3. Ii felicit pe cei care au reactionat prompt, in strada, suportind mirlaniile expertilor in teoria conspiratiei, ale citorva gazetari platiti sa fie prosti facind pe desteptii si ale unui batrin militian care sugereaza deschiderea focului ca masura democratica de restabilire a ordinii”, a scris Plesu in Adevarul.

In sedinta de Guvern de marti seara, Cabinetul Grindeanu a adoptat, in secret si fara a astepta avizul Consiliului Superior al Magistraturii, ordonanta de urgenta de modificare a Codului penal si Codului de procedura penala in sensul dezincriminarii partiale a unor infractiuni. Unele din prevederile Ordonantei, cele care modifica Codul de procedura penala, au intrat deja in vigoare, imediat dupa publicarea, la ora 1.00, a actului normativ in Monitorul Oficial. Alte prevederi, cele referitoare la dezincriminarea unor infractuiuni, intra in vigoare in 10 zile.

In aceeasi sedinta, Guvernul a adoptat proiectul de lege privind gratierea, proiect care a fost trimis deja Parlamentului spre dezbatere.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: