Andrei Plesu, despre ideea lui Dragnea de a pedepsi defaimarea de tara: „Pai, numai la gindul ca ne reprezinta madam Grapini, ca ne apara onoarea figuri monumentale ale neamului ca Plesoianu, Catalin Radulescu sau Codrin Stefanescu si e destul ca sa dormim linistiti!”

opinii

Filosoful Andrei Plesu a publicat un editorial in Dilema Veche in care trateaza proiectul pe care Liviu Dragnea, presedintele PSD, l-a anuntat prin care se introduce o noua infractiune – defaimarea de tara. Mai mult, Cristian Preda, europarlamentar, este deja judecat pentru aceasta fapta pentru a i se retrage Ordinul „Steaua Romania”.

„Aud ca dl Cristian Preda, europarlamentar roman, urmeaza sa fie certat de membrii Consiliului de Onoare al Ordinului „Steaua Romaniei“ (Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, Mircea Geoana etc.) pentru „defaimarea tarii“. Ca si alti tradatori, a vorbit de rau Romania, aratind ca anumite lucruri merg in deriva, cind, de fapt, totul merge uns. Se pregateste, de altfel, o lege care sa propuna sanctiuni pentru orice bombaneala critica la adresa mult incercatei noastre patrii. Eu zic, insa, ca daca tot pornim pe acest drum, sa mergem pina la capat. Sa o luam de la unii inaintasi. Dau mai jos citate grav defaimatoare din lucrarile lor (pe multe dintre ele le-am mai semnalat si cu alt prilej) si propun eliminarea autorilor de mai jos din manualele scolare, retragerea cetateniei romane si judecarea lor in contumacie. Iata citeva probe”, scrie acesta.

Plesu ofera citate din Ion Luca Caragiale, Mihai Eminescu, Dimitrie Cantemir sau Emil Cioran pentru a demonstra ca dragostea de tara se exprima cel mai bine cand spui adevarul si cand scoti la lumin defectele care trebuie intreptate.

Nu-i asa ca, fata de asemenea monstruozitati, circotelile lui Cristian Preda sau ale dnei Macovei sint apa de ploaie? Dar n-are a face! Trebuie stirpiti de mici! Trebuie dati pe mina dnei Gabi si a dnei Cati! Avem cu cine ne mindri la Bruxelles. Pai, numai la gindul ca ne reprezinta acolo madam Grapini, ca ne apara onoarea figuri monumentale ale neamului ca Plesoianu, Catalin Radulescu sau Codrin Stefanescu si e destul ca sa dormim linistiti! Vom invinge! Lupul dacic va devora vesel toate oile mioritice ale dlui Daea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

Mai mult despre:

Comentarii: