Andrei Plesu nu-i mai suporta deloc pe liderii PSD: „Ce amestec de infantilism, topenie, slugarnicie, smecherie ieftina, prost gust!”

news

Andrei Plesu comenteaza acid manifestarile liderilor PSD din timpul crizei politice pe care tot ei au generat-o. El a remarcat, pe blogul de pe platforma Adevarul, cat de bucurosi au fost in mometul in care si-au demis propriul guvern: „Ce amestec de infantilism, topenie, slugarnicie, smecherie ieftina, prost gust!”.

„Mi-a venit in minte acest grandios ‘moment’ caragialian, cind – dupa victoria motiunii de cenzura prin care pesedistii au recunoscut, cinstit, ca, de buna voie si nesiliti de nimeni, si-au numit in guvern ministri de toata jena – am vazut, la televizor, lungi cozi de admiratori si admiratoare de partid in jurul lui Liviu Dragnea. Voiau sa-l pupe! Sa-l pupe rau! Sa-si faca poze linga el. Sa-l imbratiseze cald. Tocmai avusesera loc iuresul vitejesc de la Marasesti, batalia de la Oituz, ofensiva decisiva de la Rovine! Cum sa nu-l pupi pe marele invingator? Pe Daddy? Pe strategul care, fie si pentru o clipa, a facut sa rasune numele patriei, al Teleormanului, al PSD-ALDE-lui, in urechile intregii planete!

Lasind gluma la o parte, marturisesc, obosit, ca spectacolul de-atunci oferit de parlamentarii neo-socialismului autohton mi s-a parut, stilistic, mai deprimant decit chiar miza ridicola a intregului episod. Ce amestec de infantilism, topenie, slugarnicie, smecherie ieftina, prost gust! Ideea ca depindem de portretele adunate balos in jurul marelui conducator, de zelul lor mafiot, de plecaciunile lor libidinoase nu ingaduie nici o iluzie. Pe micul ecran se desfasura o procesiune de mediocri, o combinatie tantosa de primitivism politic, proasta educatie, calcul interesat, gelatina umana. Aproape induiosator era coconetul omagial. Nu le distingeam chipurile, dar le vedeam rochitele, coafurile, bratetele lacome, posteriorul nemilos, foindu-se dragalas in jurul sefului”, a scris Andrei Plesu.

Scriitorul a tinut sa remarce apoi, ironic, cat de mult tin unii la altii liderii PSD.

„Cind vezi cita dragalasenie circula pe coridoarele membrilor de partid fideli, cita perversa solidaritate ii tine laolalta pe guvernanti, devii nitel gelos. Pe noi, pe simpli cetateni, nu ne iubeste nimeni? Macar un pupic, o acadea, o ocheada. Nu „limbi”, nu promisiuni, nu strigaturi patriotice si doine stramosesti de dor si jale. Ci un pic de atentie, de grija camaradereasca, de mila. Si mai putina nerusinare! Politicienii nostri se ocupa fatis (si prosteste!) numai de afacerile lor, de rafuielile lor, de aliantele lor lucrative. Se vede cu ochiul liber ca trateaza tara ca pe o simpla materie prima a ambitiilor si poftelor lor. Ca tot ce stiu e sa se pupe intre ei, sa se apere obraznic unii pe altii prin presa si sa-si ia la misto adversarii. Reversul pupaturii e, in acest caz, scuipatul, injuria, denuntul.

Cit vom mai avea parte de blestemul acestui spectacol? Cind vor aparea, in sfirsit, pe scena, nu figuri providentiale, eroi folclorici, zine imaculate, ci macar oameni normali, cuviinciosi, care sa nu te faca sa rosesti cind te gindesti ca te reprezinta?”, a incheiat Plesu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: