Andrei Plesu o desfiinteaza pe Denise Rifai: „Starnea simultan panica, ras si stupoare”. Reactia prezentatoarei

news

Intr-un text critic la adresa ultimelor evolutii ale PNL, Andrei Plesu tine sa ii faca un portret original prezentatoarei Realitatea TV Denise Rifai. Aceasta a fost invitata de Alina Gorghiu sa candideze pe listele PNL.

„Aflu siderat ca o jurnalista de la Realitatea TV e invitata sa improspateze Partidul National Liberal, cu farmecul si competentele ei. Si, fireste, se declara disponibila. Intimplarea face ca, in citeva rinduri, traisem, ca telespectator, experiente de neuitat cu respectiva doamna.

O vazusem in dialog cu politicieni de toate culorile, etalind o dezinvoltura ametitoare si amutitoare. Aratoasa, in varianta carnasier, naravita in saltul la beregata, doamna cu pricina stirnea simultan panica, ris si stupoare. Cutare candidat la Primarie spune ca vrea sa dea tonul pentru Bucuresti. „De ce tonul si nu pastravul?“ – intervine, sugubeata, moderatoarea. Ce umor! Ce fantezie! Ce spontaneitate!

Intr-o alta convorbire, auzind cuvintul „impreuna“, aceeasi doamna se gindeste imediat (si o marturiseste cu o dezarmanta sinceritate) la „impreunare“, in cuplu sau in grup! Alt interlocutor e scos la tabla pentru a defini termenul „document“.

In general, „tactica“ naravasei ziariste este atacul volubil. Intrebi (cu mina pe bici) si nu lasi vreme pentru raspuns; dai un cap in gura si, cind e sa primesti o riposta, spui, tehnic: „Publicitate!“ Personajul, trebuie sa recunosc, are ceva fascinant. Nu e usor.

Televiziunile locale au produs, in ultimii ani, femei redutabile, de toate categoriile. Avem (in diferite studiouri) si „femeia-comisar“, si „femeia-administrator de bloc“, si femeia-procuror, si femeia-diriginta de curs primar (in versiune sadica sau mamoasa), si femeia ezoterica. Care de care mai tantose, mai competente, mai nemiloase. Dar in cazul de fata e altceva. V

orbim mai curind de o vietate inca insuficient cunoscuta, de un mutant, caruia nu stim cine i-a explicat ca a fi gazetar e a nu da doi bani pe discernamint, politete, bun-gust. E preferabil stilul „maciuca“, gherila zglobie, ciufuleala invitatului. Telespectatorul nu trebuie sa afle, de-a lungul emisiunii, mai nimic. Doar ca doamna din studiou e „tare“, „foarte tare“, un amestec de gheare si suturi. O fiara”, a scris Plesu in Dilema Veche.

In replica, Denise Rifai afirma ca ea va continua sa il placa pe Andrei Plesu.

„Upssss! Asta de la domnul Plesu e grea, nu la fel ca si comentariile unora ca Toader Paleologu, Cornel Nistorescu, Radu Moraru sau alte colege 😉 din viata publica, al caror substrat l-am detectat. Dar mie tot imi place domnul Plesu! Am observat ca si dansul apreciaza anumite laturi ale mele, dar care NU conteaza in actualul context :-)))) Sper insa sa am ocazia sa-l conving de restul calitatilor pe care eu cred ca le posed, asta chiar ar conta!”, a scris Rifai pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: