EXCLUSIV. Activitate ZERO in Africa de Sud a consulului Andrei Zaharescu. Cu ce s-a ocupat de fapt

news

Consul al Romaniei la Cape Town, Andrei Zaharescu, nu a avut niciun fel de activitate cu rezultate notabile de la numirea sa in functie, in octombrie 2013. Chiar si pagina de internet a consulatului este in constructie.

Fost prezentator TV, Andrei Zaharescu a fost desemnat consul general la Cape Town in octombrie 2013, dupa o serie de gafe monumentale facute in functia de purtator de cuvant al premierului Victor Ponta.

Dupa peste un an de activitate la Cape Town, nu exista niciun fel de referire in presa sud-africana despre activitatea lui Zaharescu. Nici pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, altfel bine intretinut si updatat, nu se mentioneaza nimic despre actiuni ale consulatului. Mai mult decat atat, pagina de internet a reprezentantei Romaniei la Cape Town este in constructie.

cape

Spre comparatie, pot fi vazute actiunile derulate de reprezentante similare ale tarii, cum ar fi consulatul Romaniei de la Shanghai sau consulatul Romaniei de la Rio de Janeiro.

rio

Singurele urme ale prezentei lui Andrei Zaharescu la Cape Town apar pe o pagina de Facebook intitulata „Comunitatea Romanilor din Cape Town – Western Cape„, infiintata exact la un an dupa numirea consulului in functie. Aici se gasesc cateva fotografii cu Andrei Zaharescu, alaturi de partenera sa, avocata Cosmina Ionescu, zambind foarte relaxati pe strada si la o petrecere organizata de ziua nationala la sediul consulatului. Probabil singura actiune organizata de fostul prezentator TV.

zaharescu zaharescu2

In octombrie 2013, intrebat ce l-a recomandat pe Zaharescu pentru o pozitie diplomatica, Ponta a raspuns sec „eu”. Rugat sa ofere mai multe detalii, premierul a explicat ca fostul prezentator TV „dupa un an si jumatate de activitate in cadrul Guvernului poate foarte bine sa reprezinte interesele economice, in primul rand”.

In acest moment, singurul indiciu ca Andrei Zaharescu a facut ceva in acest sens este o postare gresit scrisa pe aceeasi pagina de FB a romanilor din Cape Town, in care se anunta ca la Bucuresti va fi organizat un forum de business in iunie 2015.

forum

Potrivit site-ului DCNews.ro. Salariul lui Andrei Zaharescu, in functia de consul general al Romaniei in Africa de Sud, la Cape Town, este 38.000 de dolari pe an. Suma apare pe declaratia de avere a fostului consul,  Eugen Rogobete.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: