Andronescu e sigura ca ar castiga un concurs de incompetenta: Eu accept aceasta provocare! (Video)

politica

Cand credeam ca le-am vazut si auzit pe toate, ministrii PSD ne arata ca sintagma „pana la capat” se refera la prostia lor fara margini. O mostra ne-a oferit luni Ecaterina Andronescu, groparul educatiei romanesti.

Prezenta la Ora Guvernului in Parlament, unde a fost chemata sa dea explicatii despre noile abrambureli pe care vrea sa le faca in sistemul de invatamant, Andronescu a vrut sa para inteligenta si asumata, dar nu a reusit sa ascunda adevarul.

„Cat despre incompetenta, domnule rector, va provoc la o competitie, cu orice evaluator din afara! Faceti acest lucru, eu accept aceasta provocare pe care vi-o lansez!”, a spus mandra de ea Andronescu, de la tribuna Camerei Deputatilor.

Ea a raspuns astfel deputatului PNL Marilen Pirtea, rector al Universitatii de Vest din Timisoara, care o criticase pentru lipsa de competente. Cum Pirtea tocmai se pregatea sa plece din sala, Andronescu s-a ambalat si s-a grabit sa-i dea replica.

Andronescu a facut si cateva rectificari la declaratii care au starnit in ultimele luni furia publica. De exemplu cea prin care spunea sa fie lasati copiii repetenti in clasa I. Acum spune ca nu a zis asta.

„Niciodata nu m-am gandit la repetentia de la clasa I-a, asa cum nu m-am gandit nici la eliminarea educatiei fizice din ciclul primar. Ar fi o mare greseala. Ceea ce s-a intamplat cu educatia fizica a fost un dialog intre secretarul de stat si Institutul de Stiinte ale Educatiei, pentru ca in actualele planuri de invatamant disciplina joc si miscare, care se adauga orelor de educatie fizica, aceasta este pusa in clasele a treia si a patra. Si au vrut sa aduca aceasta disciplina la primele clase”, a spus ministrul.

Ea a recunoscut ca programa scolara este „sufocanta”.

„Programa este sufocanta. Din pacate, profesorii care fac aceste programe incearca sa puna cat stiu ei, nu cat sunt capabili elevii de la o anumita varsta sa asimileze. Dar vom fi foarte atenti si vom incerca sa rezolvam aceasta problema”, a sustinut Ecaterina Andronescu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: