Andronescu, tratata ca ultima carpa de Dancila: „Am aflat de la televizor ca am fost demisa. Nu m-a cautat”

news

Ecaterina Andronescu anunta ca a aflat despre faptul ca Dancila a demis-o de la Ministerul Educatiei de la televizor. „Ma asteptam la o explicatie pentru demitere”, s-a plans Andronescu.

”Am aflat de la televizor ca am fost demisa. Nu m-a cautat, din pacate (Viorica Dancila). Eram intr-o sedinta in consiliul ministerului pentru a incerca sa rezolvam niste probleme curente. Intentia mea era de a le spune copiilor ca, daca parintii nu le spun, noi la scoala le spunem ca sa ii ferim de raufacatori”, a declarat Ecaterina Andronescu la Digi24.

”Declaratia mea nu avea nicio legatura cu situatia, ci doar ca sa-i protejam pe copii. Intentia mea nu era sa o acuz pe Alexandra sau pe parintii ei. Nu am gandit asa, nu sunt genul asta de om (…) Cred ca scoala trebuie sa ii invete pe copii sa se autoprotejeze. Ma asteptam la o explicatie pentru demitere. Eu le-am explicat celor care m-au interpelat pe Facebook”, a mai spus Andronescu.

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca a demis-o, vineri, pe Ecaterina Andronescu din functia de ministru al Educatiei, pentru declaratiile „profund gresite” facute recent de aceasta intr-o emisiune televizata.

Prim-ministrul a precizat, intr-o postare pe Facebook, ca il va propune pentru a prelua interimatul la Ministerul Educatiei pe ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz.

„Sunt afirmatii care arata lipsa de intelegere – punctual, a cazului de la Caracal si, in general, a modului in care trebuie sa ne protejam copiii de rapiri, agresiuni, abuz si trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsita de responsabilitate, care nu reflecta pozitia Guvernului si care nu imi doresc sa devina asimilata cu Executivul pe care il conduc”, mai precizeaza Dancila.

Ea spune ca orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum inainte, sanctionat in acelasi mod.

„La fel cum voi denunta public orice actiune sau declaratie din partea oponentilor politici, daca vor incerca sa profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a intamplat in Caracal”, incheie premierul.

Ecaterina Andronescu a declarat, joi, la Antena 3 ca „Totusi, eu am invatat de acasa sa nu ma urc cu un strain in masina”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: