„Andronic se taraste practic in genunchi sa-l dau in judecata. Nu te voi scoate cu mana mea din puscarie”. Patronul EVZ este tot mai disperat

news

Acuzat de patronul EVZ, Dan Andronic, ca a patruns in arhiva SIPA fara certificat ORNISS, jurnalistul Dan Tapalaga are o replica foarte acida. „Inca o data, pana iti intra in cap: nu te voi scoate cu mana mea din puscarie la plimbare”, scrie Tapalaga.

EVZ a publicat, miercuri, o nota atribuita unui ofioter SIPA potrivit careia Tapalaga si Monica Macovei ar fi intrat in arhiva SIPA fara certificat ORNISS si ar fi luat registrul de intrari-iesiri documente secrete si strict secrete. Tapalaga spune ca informatiile sunt false.

„Sunt ultimele precizari pe care le voi face pe tema arhiva SIPA. Tot ce am avut de spus, am spus deja acum o saptamana. Acum nu fac decat sa reiau precizarile si sa clarific niste aiureli vehiculate de Andronic&Basescu.

Vad ca insista, se taraste practic in genunchi sa-l dau in judecata. Ti-am tot explicat, Dane, de ce te prefaci ca nu pricepi. Cand ne vom judeca noi, exista o buna posibilitate sa zaci inchis, condamnat intr-unul din cele trei dosare. Inca o data, pana iti intra in cap: nu te voi scoate cu mana mea din puscarie la plimbare, la fiecare termen de judecata. E un rasfat pe care ti-l vor oferi oricum Danilet si Macovei. Eu nu voi fi atat de generos.

Repet si subliniez:
– Am asistat la intr-o singura seara la masuri de securizare a arhivei SIPA la inceputul lui 2005 in calitate de consilier al Monicai Macovei. N-am avut acces la dosare, nu le-am vazut, nu le-am rasfoit in viata mea, cu atat mai putin copiat vreodata. A se vedea pe larg articolul meu din 24 mai (Cum am asistat la masuri de securizare a arhivei SIPA)
– Totul a durat maxim o ora, in prezenta conducerii SIPA, in nici un caz sase. Pur si simplu nu aveam ce face sase ore, era o vizita inopinata pentru a verifica o informatie referitoare la posibile actiuni de distrugere a arhivei. S-au sigilat niste intrari, aia au balbait niste explicatii si toata lumea s-a carat acasa exact asa cum a venit.
– Exista un proces verbal semnat de toti cei prezenti in seara respectiva. Documentul poate fi cerut, consultat si acolo scrie exact ce s-a intamplat, cat a durat etc.
– Nici ministrul Macovei, nici eu n-am plecat cu vreu registru, document, CD sau capat de hartie din arhiva SIPA. Este o aberatie si o inventie usor de demontat. Din nou, exista un proces verbal in care s-a consemnat tot ce s-a intamplat.
– Nu-mi amintesc sa fi cerut cineva certificat ORNISS, mie sau ministrului. Daca n-as fi avut acces sau cineva mi-ar fi pus in vedere ca nu pot intra acolo, n-as fi facut-o.
– A existat separat o actiune de sigilare a tuturor fisetelor din minister, repet, din cadrul ministerului nu din alta parte, in cadrul procesului de predare – primire. Aceasta actiune absolut fireasca pentru un ministru care preia un minister n-are nici o legatura cu arhiva SIPA”, a scris Dan Tapalaga pe Facebook.

”Evenimentul Zilei” prezinta o reproducere a primei pagini dintr-o nota care ar fi fost intocmita de un ofiter SIPA, potrivt careia in 5-6 ianuarie 2005, prin ordinul ministrului justitiei Monica Macovei au fost sigilate la sediul MJ: Biroul de Documente Clasificate, Directia Juridica si Biroul de elaborare acte normative. Potrivit sursei citate, in data de 7-8 ianuarie, la ora 20.00, au mers la Directia Generala a Penitenciarelor Monica Macovei si dan Tapalaga pentru verificarea intrarilor si iesirilor documentelor secrete ale SIPA din ultimul trimestru al anului 2003 si primul trimestru din 2004. Au mai fost oprezenti seful SIPA de atunci, colonelul marius Stoian si inca doi ofiteri sau subofiteri care aveau in raspundere arhiva.

Monicai Macovei si lui Dan Tapalaga le-ar fi fost solicitate certificatele ORNISS, insa acestia nu le-au prezentat. Ei ar fi stat in arhiva timp de sase ore, pana la ora 2.00, cand ar fi plecat cu registrul de intrari-iesiri documente secrete si strict secrete, care ar contine: nume de persoane semnalate, continutul foarte succint, de unde proveneau si unde au fost semnalate, adica beneficiarii informatiilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: