politica

UPDATE Angajatii Parlamentului acuza DC News de fake news in legatura cu plangerea pentru „hartuire morala” la adresa presedintelui Comisiei Juridice, Mihai Badea (USRPLUS)

Mai multi consilieri din aparatul  Comisiei juridice a Camarei Deputatilor au depus o plangere la Secretariatul General al Camerei Deputatilor in care il acuza de „hartuire morala” pe seful comisiei, deputat Mihai-Alexandru Badea (USRPLUS), a anuntat DC News, joi. Insa informatia este falsa, au transmis respectivii consilieri.

UPDATE Respectivii consilieri au transmis un mesaj redactiei aktual24.ro in care afirma ca informatiile publicate de DC News sunt false.

„Penescu Rodica, consilier parlamentar in cadrul Comisiei juridice, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor, va notific prin prezenta cu privire la faptul ca ziarista Andrada Oana si DCNews a publicat o ciorna a unei adrese, intocmita de consilieri Popdan Denisa si Grigorescu Alina – consilier destituit din functia de sef serviciu imputernicit, nesemnata de nici unul dintre consilierii Comisiei juridice si distribuita presei fara acordul acestora.

‘Consilierii Comisiei juridice, de disciplina si imunitati, Andrada Armeancea, Dragos Bucur, Alina Grigorescu, Florica Manole, Rodica Penescu, Denisa Popdan si Sarbu Andreea, au semnat acest document’. FALS!

Va solicit, in numele meu si al colegilor Dragos Bucur, Andreea Sarbu, Andrada Armencea si Florica Manole, sa va corectati urgent eroarea, in mod public. In caz contrar veti suporta consecintele legale, atat dumneavoastra cat si colega care ne-a folosit numele fara acordul nostru, distribuind presei ciorna redactata de ea. Aveati obligatia legala de a analiza cu atentie hartia si de a constata ca nu exista nici o semnatura pe aceasta, nici un numar de inregistrare, si, in consecinta, nu are caracterul unui inscris oficial”, anunta unul dintre consilieri.

In plangere se vorbeste despre ‘situatia grava existenta la nivelul Comisiei’, respectiv ‘exercitarea de catre Presedintele Comisiei Juridice, de disciplina si imunitati dl. deputat Mihai-Alexandru Badea, a unor comportamente ce se circumscriu faptei de hartuire morala la locul de munca’.

Semnatarii plangerii sunt consilierii Andrada Armeancea, Dragos Bucur, Alina Grigorescu, Florica Manole, Rodica Penescu, Denisa Popdan si Sarbu Andreea.

Conform documentului, publicat de DC News, consilierii sustin ca presedintele Comisiei juridice, de disciplina si imunitati, a solicitat, in mod repetat ‘indeplinirea atributiilor de serviciu pe timpul derularii concediului de odihna si concediului medical al salariatilor, cu nerespectarea prevederilor art. 144 si art. 151 din Codul Muncii.’ Este vorba despre faptul ca deputatul Badea le-ar fi solicitat elaborarea unor acte juridice, ‘pe perioada in care consilierii angajati in cadrul Comisiei se aflau in concediu de odihna si concediu medical, concediu de odihna legal stabilit conform programarilor anule, fara ca pentru acest lucru sa se if solicitat intreruperea concediului de odihna conform art. 151 din Codul Muncii.’

De asemenea, se mentioneaza ca deputatul Badea a solicitat, in aceeasi perioada, ‘participarea consilierilor in cadrul sedintelor organizatorice si a planificat proiecte ale consilierilor pe ordinea de zi.’

Presedintele Comisiei juridice mai este acuzat ca a trimis sarcini de serviciu, in mod repetat, in weekenduri si in zilele libere legale, in special sambata si duminica, la ore nepotrivite, sub amenintarea aplicarii de sanctiuni.

Totodata, consilierii spun ca a refuzat nejustificat acordarea de timp liber pentru orele suplimentare prestate si ‘a dispus in repetate randuri supravegherea personalului Comisiei juridice, de catre persoane ce nu au calitatea si pregatirea necesare.’

‘Pontajul, lista de prezenta a deputatilor la sedinte si numararea voturilor din online’, in sarcina a doua persoana care nu sunt angajate la Comisia juridica

El ar mai fi solicitat, cu incalcarea dispozitiilor legale, consilierilor care desfasurau activitatea prin telemunca, prezenta la sediul Camerei Deputatilor.

In incheierea documentului, se mai mentioneaza intentia deputatului USR Badea de a monta sisteme de supraveghere video a angajatilor comisiei, pe cheltuiala proprie, dar si montarea, asemenea, a unor sisteme de pontaj suplimentare fata de cele existente deja si instalate fara acordul consilierilor.

‘Avand in vedere cele prezentate mai sus, va solicitam, in mod respectuos, sa luati masurile legale care se impun pentru a sanctiona conduita abuziva a Presedintelui Comisiei juridice si sa sesizati grupul parlamentar USR, care l-a propus in functia de presedinte pentru a analiza conduita neconforma cu statului de demnitar si de Presedinte al Comisiei juridice al domnului deputat Mihai Alexandru Badea. De asemenea, va solicitam sa dispuneti masurile necesare pentru a putea reda angajatilor Comisiei juridice, de disciplina si imunitati demnitatea functiei parlamentare.’, concluzioneaza consilierii.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: mihai badea

Recent Posts

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

21 de minute ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

11 minute ago

Ciolacu, la Iasi, enervat ca a fost intrebat despre pozitia sa fata de moldoveni: „Nu cred ca n-ati zis vreodata bancuri cu ardeleni, cu olteni”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, la Iasi, referindu-se la declaratia sa ca ”Buzaul nu…

50 de secunde ago

Presedintele cubanez cere SUA sa scoata Cuba de pe lista statelor care sponsorizeaza terorismul

Presedintele cubanez Miguel Diaz-Canel cere Statelor Unite sa scoata Cuba de pe lista statelor care…

14 minute ago

Loviturile asupra aerodromului Belbek din Crimeea au distrus 3 avioane rusesti, arata imaginile din satelit. Au fost folosite rachete ATACMS

Imaginile din satelit din 16 mai ale urmarilor presupuselor lovituri cu rachete ucrainene asupra aerodromului…

58 de minute ago