Angajatii din ministerele lui Carmen Dan si Tudorel Toader au iesit in strada sa protesteze. Nu mai suporta minciunile

news

Sindicalistii din Politie si angajatii din penitenciare vor protesta sambata in fata Ministerului Afacerilor Interne, urmand sa plece in mars spre Guvern. Politistii sunt nemultumiti de salarizare, de deficitul de personal si de subfinantare, in timp ce angajatii din penitenciare solicita conditii mai bune de lucru, o salarizare echitabila, precum si demiterea ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

Protestul va avea incepe in jurul orei 9.00 in fata Ministerului Afacerilor Interne, urmand ca la ora 12.00 sa plece in mars spre Piata Victoriei pentru a continua protestul pana la ora 16.00. Sindicatele din politie acuza o discriminare a politistilor in ceea ce priveste aplicarea legii salarizarii, declarandu-se nemultumiti de subfinantarea institutiilor din subordinea ministerului si de logistica deficitara, de tergiversarea statutului politistului, de deficitul de personal si de planificarea serviciului de permanenta la domiciliu, anunta News.ro.

De asemenea, angajatii din penitenciare solicita conditii mai bune de lucru, o salarizare echitabila, precum si demiterea ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Angajatii din penitenciare spun ca lucreaza in conditii improprii si isi risca viata si sanatatea. „Cerem investitii in conditii de munca si dotari care sa asigure protectia personalului si stoparea fenomenului violentei in penitenciare, doar in 2017 inregistrandu-se 95 de atacuri grave la adresa personalului”, spun sindicalistii.

Ei mai spun ca s-a facut o nedreptate atunci cand au fost taiate pensiile militare cu 30 la suta in septembrie anul trecut. De asemenea, precizeaza sindicalistii, ministrul Tudorel Toader ar trebui demis, intrucat „submineaza modernizarea sistemului penitenciar romanesc prin incompetenta si servilism.

„Niciun proiect referitor la imbunatatirea conditiilor din penitenciare nu a fost realizat. Tudorel Toader a facut infractorul vedeta, reducandu-i arbitrar pedeapsa si premiindu-l pentru infractiuni. Victimele infractiunilor si cei care infaptuiesc justitia – judecatori, procurori, grefieri, personal auxiliar, consilieri de probatiune si angajati din penitenciare – sunt tratati cu dispret si o totala lipsa de interes”, acuza sindicalistii.

Ei atrag atentia ca daca aceste probleme nu vor fi rezolvate, vor continua protestele si vor refuza sa faca ore suplimentare, mergand chiar pana la blocarea activitatii.

Potrivit Brigazii Rutiere, pentru desfasurarea protestului, circulatia rutiera va fi restrictionata intre orele 9.00 si 12.00, pe strada Academiei, intre Str. Ion Campineanu si Str. Dem I. Dobrescu, iar incepand cu ora 8.00 traficul va fi restrictionat, progresiv, daca situatia o va impune, pe Soseaua Kiseleff, intre Str. Arh. Ion Mincu si Piata Victoriei. In acelasi timp, circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata, prin asigurarea traficului rutier pe doua benzi de circulatie pe sens, in fata Guvernului Romaniei, intre Bd. Aviatorilor si Calea Victoriei, respectiv Bd. Lascar Catargiu.

Traficul va mai fi restrictionat si pe strada Paris, doar catre Bd. Aviatorilor si pe breteaua Bd. Iancu de Hunedoara, doar catre Bd. Aviatorilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: