Angela Merkel, acuzata de inalta tradare

externe

Peste 1.000 de plangeri pentru inalta tradare au fost depuse impotriva cancelarului german Angela Merkel de la inceputul crizei refugiatilor in 2015, provenind din partea unor simpatizanti ai Alternativei pentru Germania (AfD, dreapta radicala, partid populist si antiimigratie).

„Plangerile impotriva cancelarului s-au dovedit a fi nefondate”, a declarat Frauke Kahler, purtatoare de cuvant a Parchetului din Karlsruhe (sud-vest) — avand competente in aceasta chestiune — pentru ziarul Mannheimer Morgen. Simpatizanti si militanti ai AfD reproseaza liderei conservatoare ca a deschis portile Germaniei intr-un mod necontrolat la peste un milion de migranti in 2015 si 2016, scrie Agerpres.ro.

In campanie pentru cel de-al patrulea mandat de cancelar la alegerile parlamentare din 24 septembrie, Angela Merkel este cu regularitate criticata pe acest subiect in cadrul deplasarilor sale in regiuni din fosta RDG (Republica Democrata Germana), unde AfD se bucura de popularitate. La Bitterfeld-Wolfen (est), Merkel a fost puternic contestata marti seara: „Afara! Afara!”. Acest oras este un fief al AfD, care a obtinut 31,9% din voturi in alegerile regionale de anul trecut. Ulterior, la un miting la Brandenburg an der Havel, cancelarul german a fost de asemenea contestata, unii dintre manifestanti agitand pancarte cu inscrisul „Merkel trebuie sa plece!” Pe scena, ea a insistat ca „nu prin strigate, ci discutand” se pot rezolva problemele.

AfD, in declin in vara anului 2015, a cunoscut o ascensiune in urma sosirii a sute de mii de migranti, multi dintre ei din tari musulmane. Acest partid care flirteaza cu extremismul si xenofobia este creditat cu intre 8% si 9% din intentiile de vot pentru alegerile legislative, dupa ce ajunsese la un procent de 15% in 2016.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: