Angela Merkel, critici dure la adresa germanilor: Actiuni „RESPINGATOARE si nejustificate” impotriva refugiatilor

externe

Cancelarul german, Angela Merkel, spune ca actiunile unui grup de germani care s-a manifestat agresiv in fata unui autocar plin cu refugiati, la mijlocul acestei luni, sunt „respingatoare si nejustificate”.

Materialul video incriminat, care a facut valva pe internet, arata cum aproximativ 100 de persoane incearca sa blocheze intrarea migrantilor in localitatea Clausnitz din Saxonia, noteaza Fox News.

Citeste si: „Noi suntem POPORUL”. Un grup de germani protesteaza in fata unui autobuz cu migranti – VIDEO

Acest gest a starnit ingrijorare in Germania, multi fiind surprinsi de radicalizarea concetatenilor lor ca urmare a afluxului refugiatilor.

Merkel a declarat la televiziunea publica ARD, duminica seara, ca germanii care pun la indoiala actiunile sale in criza refugiatilor „nu sunt convinsi inca, dar cred ca ii pot convinge daca problema este rezolvata”.

Ea a mai spus ca sunt multe de facut pentru a rezolva problemele care ii forteaza pe oameni sa fuga spre Europa din locurile de bastina si ca, de asemenea, acestia trebuie sa respecte legile tarii care ii primeste.

Angela Merkel a prezentat si motivele pentru a mentine deschise granitele Germaniei, fara limite, pentru refugiati, un obiectiv cu care nu sunt de acord, in mod deschis, multi din tara sa si din coalitia sa de guvernare.

”Exista atat de multa violenta si suferinta la portile noastre. Ce este corect pentru Germania pe termen lung? Este, cred eu, sa tinem Europa unita si sa dam dovada de omenie”, a afirmat cancelarul german.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: