Angela Merkel, declaratie in sprijinul muncitorilor ROMANI din strainatate: „Nu fac concesii”

externe

Germania doreste relatii amicale cu Marea Britanie, insa va insista pentru ca Londra sa se bucure de un acces deplin la piata interna europeana doar daca accepta libera circulatie a cetatenilor UE. „Daca incep sa fac concesii cu privire la libertatea de miscare, atunci alta tara va veni maine si va spune ‘nu vreau nici eu asa de multi muncitori bulgari si romani’”, a declarat Angela Merkel, transmite News.ro.

Cancelarul Germaniei spune ca daca, la presiunea Londrai, se vor face concesii in domeniul liberei circulatii a muncitorilor, acest lucru va crea un precedent periculos in Uniunea Europeana. Angela Merkel a declarat ca, in pofida faptului ca regreta decizia britanicilor de a parasi blocul european, „nu putem actiona pentru a pune in discutie, intr-un final, intreaga Uniune Europeana”.

„Daca incep sa fac concesii cu privire la libertatea de miscare, atunci alta tara va veni maine si va spune ‘nu vreau nici eu asa de multi muncitori bulgari si romani’”, a declarat ea intr-o conferinta a tinerilor din cadrul CDU.

„Iar atunci va veni o a treia tara, iar apoi vor veni forte de extrema din Europa, iar noi ne vom inchide cu totii frontierele din nou si nu va mai exista nicio libertate de miscare, iar asta nu mai este Europa”, a adaugat Merkel.

Cancelarul german a subliniat ca accesul Regatului Unit pe piata unica europeana depinde de acceptarea de catre Londra a celor patru libertati, inclusiv libertatea circulatiei persoanelor.

„Daca Marea Britanie spune nu, atunci nu poate sa primeasca un acces deplin la piata unica europeana”, a subliniat ea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: