Angela Merkel: „Toti am devenit TINTE ale teroristilor”

externe

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a sustinut sambata un discurs in care a facut apel la solidaritate cu Franta si a cerut ca europenii sa stea uniti in fata agresiunilor impotriva libertatii.

„Noi, prietenii vostri germani, suntem foarte apropiati de voi. Plangem impreuna cu voi”, a spus Merkel, care a aparut imbracata intr-un costum negru, mentioneaza New York Times.

„Cei pe care ii plangem au fost ucisi in fata cafenelelor, in restaurante, intr-o sala de concerte si in plina strada. Ei au dorit sa traiasca o viata de oameni liberi intr-un oras care iubeste viata. Si s-au intalnit cu cei care urasc aceasta viata libera”, a adaugat Merkel.

„Acest atac asupra libertatii nu vizeaza doar Parisul. Toti suntem tinte, si ne afecteaza pe toti. Din acest motiv trebuie sa raspundem solidar”, a subliniat cancelarul german.

Bilantul provizoriu al atentatelor teroriste comise vineri noaptea la Paris a ajuns la 128 de morti si 180 de raniti, dintre care cel putin 80 in stare grava, potrivit unei surse apropiate Parchetului general francez, informeaza AFP si Reuters.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: