Ani grei de puscarie pentru Cocos & complicii. Au plans degeaba in fata judecatorilor

news

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au dat, luni, sentinte finale in dosarul Microsoft, iar toti inculpatii au fost condamnati la pedepse cu executare.

Fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan – zis Pinalti – a primit cea mai mare pedeapsa din dosar, si anume de sase ani de inchisoare cu executare.

De asemenea, Dorin Cocos a fost condamnat la trei ani si patru luni de detentie cu executare, iar fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu a primit trei ani de inchisoare, tot cu executare.

La randul sau, omul de afaceri Dumitru Nicolae, zis Niro, a fost condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare.

Pentru toti inculpatii, pedepsele au fost majorate.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a mai decis luni confiscarea sumei de 9 milioane de euro de la omul de afaceri Dorin Cocos, condamnat definitiv in dosarul Microsoft la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare.

De asemenea, instanta a dispus confiscarea de la omul de afaceri Nicolae Dumitru a sumelor de 2.050.000 dolari si un milion de euro.

In schimb, judecatorii au mentinut sumelor confiscate de instanta de fond de la ceilalti doi inculpati din dosar, si anume de la fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan — 3.996.360 euro, iar de la fostul ministru Gabriel Sandu — 2.196.035 euro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: