Anisie, furioasa pe Orban: „Noi toti ii datoram lui Klaus Iohannis cine suntem azi, domnule Orban”

politica

Presedintele PNL Sector 2, Monica Anisie, se declara indignata de declaratiile lui Orban, conform caruia „Partidul National Liberal nu are nicio datorie fata de presedintele Iohannis, dimpotriva”. Anisie sustine ca „noi toti ii datoram lui Klaus Iohannis cine suntem azi, domnule Orban, niciodata invers”.

„Dezolant atacul (inca) presedintelui PNL, Ludovic Orban, la presedintele tarii, Klaus Iohannis.

Poate ati uitat, dle Orban, cine v-a sprijinit pentru a ajunge premier, poate ati uitat rezultatul alegerilor din decembrie 2020, atunci cand, in calitate de presedinte PNL, asigurati (cam cum o faceti si astazi) pe toata lumea de marele succes ce va sa ne loveasca?!

Numai ca garantul unitatii, garantul triumfului, garantul democratiei din PNL, toate acestea nu au fost si garantul demisiei dumneavoastra de onoare…

Si in acel moment, presedintele caruia azi Ludovic Orban considera ca el si partidul nu-i datoreaza nimic, l-a sprijinit total, respectandu-l si oferindu-i o noua sansa prin mandatarea negocierii Guvernului de coalitie!

In criza acestor zile, presedintele PNL are un rol major! Ruperea coalitiei imputata premierului Citu este, de fapt, rezultatul negocierii dezastruoase a lui Orban.

Un premier in functie nu ar putea permite niciodata oricarui ministru ca activitatea Guvernului sa fie sabotata din considerente politice.

In urma negocierilor prin care Ludovic Orban si-a asigurat fotoliul de presedinte al Camerei Deputatilor, partenerul nostru de Coalitie a fost cadorisit nesperat cu portofolii si domenii importante. Mai departe, in cele opt luni de guvernare, anumiti ministri USR s-au manifestat ca si cum ei ar fi fost castigatorii alegerilor si conducatorii de drept ai Guvernului.

Actiunile prim-ministrului Citu nu au vizat decat indeplinirea corecta a sarcinilor asumate de fiecare membru al Coalitiei, apararea demnitatii Partidului National Liberal si indeplinirea programului de guvernare agreat. Un presedinte de partid are datoria de a interveni atunci cand lucrurile scapa de sub control sau atunci cand partenerii de coalitie isi depasesc atat atributiile, cat si raportul relatiilor de putere stabilit de rezultatul alegerilor. Si are puterea sa faca asta chiar si in detrimentul unei lezari a propriei imagini.

Premierul Florin Citu a demonstrat ca are toate aceste atribute pentru a fi un bun presedinte PNL. Florin Citu nu a negociat si ‘naturalizat’ membri PSD pentru propriile interese. Premierul Romaniei nu si-a vandut partidul pentru o functie, el nu s-ar alia la primul hop cu partenerii conjuncturali ai AUR, dimpotriva, viitorul presedinte al PNL alege sa nu dezerteze, ci sa ramana in fruntea acelui Guvern care a promis sa-si respecte alegatorii si sa contribuie la dezvoltarea Romaniei, Guvernul romanilor!

Cand spuneti ca „PNL nu datoreaza nimic presedintelui Iohannis, ci DIMPOTRIVA…” la ce va referiti, domnule Orban? Atunci cand presedintele romanilor ne reprezinta cu mandrie oriunde in lume, v-o fi dator dumneavoastra?

Cand in unele momente, actualul presedinte PNL in deliru-i se confunda cu marele Bratianu, incercand sa ne sugereze unele asemanari de destin, n-ar trebui sa uite ca cel din urma nu si-a sacrificat niciodata partidul pentru sine.

Si nu ar trebui sa uite ca noi, liberalii, castigam prin noi insine, nu prin orice mijloace si fara scrupule!

Noi toti ii datoram lui Klaus Iohannis cine suntem azi, domnule Orban, niciodata invers!!!”, a scris Anisie pe Facebook.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, vineri seara, in judetul Dambovita, ca Partidul National Liberal nu are nicio datorie fata de presedintele Iohannis, dimpotriva. ”Dupa ce vom castiga, va fi acelasi parteneriat de succes cu presedintele Romaniei”, afirma Orban.

”Eu cred ca Partidul National Liberal nu are nicio datorie fata de presedintele Iohannis, dimpotriva. Eu am convingerea ca presedintele PNL trebuie sa fie ales de membrii PNL, cu mintea lor, cu gandirea lor si cu sufletul lor. Eu cred ca presedintele PNL trebuie sa fie indatorat si legitimitatea lui sa se bazeze doar pe votul dumneavoasta, marea oaste a Partidului National Liberal”, le-a transmis, vineri seara, Ludovic Orban liberalilor din judetul Dambovita.

Acesta afirma ca parteneriatul cu presedintele va continua, dupa ce va castiga alegerile interne.

”Si va sigur ca, dupa ce vom castiga, va fi acelasi parteneriat de succes cu presedintele Romaniei, asa cum a fost in toti cei 4 ani de zile cat am fost presedintele PNL si am castigat aproape toate bataliile pe care le-am dus”, a mai afirmat liderul PNL.

Liderul PNL sustine ca, de trei luni, traieste cea mai grea perioada a vietii.

”De trei luni, va rog sa ma credeti, traiesc cea mai grea perioada a vietii. Sa vezi oameni care sterg toate postarile din ultimii patru ani de zile, postari in care spuneau adevarul, nu ma laudau, spuneau adevarul. Normal ca m-au laudat cand am daramat Guvernul PSD reunind, practic, parlamentari din sase grupuri politice diferite impotriva unui partid care avea 47% in Parlament. Normal ca te lauda lumea, recunosteau adevarul”, a mai afirmat Ludovic Orban, citat de news.ro.

Acesta se arata total dezamagit de multi dintre colegii de partid.

”Oameni in care am crezut, asta-i adevarul, oameni in care am investit. Sunt unii care au crezut ca pot sa obtina mai mult , de exemplu, Robert Sighiartau, pe care nu cred ca il cunosteati cand vi l-am propus secretar general al PNL. Il stia cineva de aici din Dambovita? Nu. Credeti ca o sa mai fie secretar general? Nu. Sau ca o sa fie mai mult decat secretar general? Nu. Culmea este ca aproape toti din asa-zisa echipa castigatoare pierd. Nu castiga nimic. In primul rand si-au pierdut un prieten pe care, poate, l-ar fi putut avea tot restul vietii, daca aveau un pic de obraz. Dar fiecare isi alege drumul in viata”, a mai afirmat Orban.

Acesta a mai declarat ca si partidul pierde din cauza modului de a face politica al ”echipei castigatoare”.

”Va dati seama ce gandire strategica, ce planificare, ce leadership o sa aiba daca, alaltaieri au adunat cei 40 ai lor, in asa-zisul BPN si au hotarat ca niciun parlamentar nu are voie sa participe la sedinta de plen in care se citeste motiunea de cenzura. Asta a fost cu o zi inainte, iar noaptea, pe la 23.00, trimit o alta convocare, pentru a doua zi dimineata, in care iau decizia total contrara, ca parlamentarii sunt obligati sa participe la sedinta de plen.

(…) Fratilor, asta nu este conducere, asta nu este mod de a face politica, nu poti sa-ti bati joc in halul asta de unitatea PNL, de leadershipul PNL, de o conduita decenta si rationala pe care trebuie sa o imprimi PNL”, a mai spus Orban, precizand ca sustinatorii lui Florin Citu incearca sa conduca deja partidul, desi congresul are loc doar in 25 septembrie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: