Aniversare foarte discreta. Presedintele Iohannis implineste astazi 61 de ani

news

Presedintele Klaus Iohannis implineste astazi, 13 iunie, varsta de 61 de ani. Aniversarea sa este marcata, ca de obicei, de mare discretie.

Nu exista pana in acest moment informatii privind locul in care presedintele isi va aniversa ziua de nastere. Cel mai probabil, el se va afla la Sibiu, acasa, unde incearca sa ajunga de fiecare data in momentele speciale.

Liderii PNL s-au ferit sa ii faca urari publice presedintelui. Ludovic Orban le-a spus jurnalistilor, sambata dimineata, ca i-a „urat in gand, la multi ani” presedintelui Iohannis. De altfel, niciun lider politic nu i-a transmis inca urari publice presedintelui.

Klaus Iohannis si-a inceput cariera politica in anul 1990, cand a devenit membru al Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), pe care l-a condus, ulterior, mai bine de un deceniu.

Anii 2000 au reprezentat pentru Klaus Iohannis un nou inceput. A fost desemnat candidat la alegerile pentru Primaria Sibiului, din partea partidului din care facea parte, si a reusit sa obtina mandatul cu peste 70% din voturi. De atunci, acesta fost reales de patru ori consecutiv ca sef al administratiei locale, reusind sa obtina de fiecare data scoruri impresionante, fata de contracandidatii sai.

Klaus Iohannis este presedinte al Romaniei din data de 21 decembrie 2014. ”Astazi, in calitate de presedinte ales al romanilor, port o imensa onoare. Port, de asemenea, o uriasa responsabilitate – aceea de a aduce Romania pe drumul drept, de a o transforma intr-un stat de drept autentic, prosper si demn. Imi doresc ca fiecare roman sa se simta in tara lui ca acasa, o casa pe care o iubesti si de care esti mandru”, a spus Iohannis la investire.

De atunci si pana in prezent, Klaus Iohannis a reusit sa mentina politica externa a Romaniei pe o traiectorie pro-europena si stabila.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: