„Antena 3 a golit rafturile sa filmeze”. Acuzatii grave de manipulare pentru amplificarea panicii. Avertismentul lui Klaus Iohannis. UPDATE: Pozitia Antena 3

news

Alexandru Vasile a postat pe Facebook o fotografie in care acuza postul Antena 3 ca a golit intentionat rafturile dintr-un supermarket pentru a realiza o stire, amplificandu-se astfel panica legata de coronavirus.

„Antena 3 in Constanta. Da, a golit un raft sa filmeze”, a scris Vasile, prezentand o imagine in care apare o tanara cu microfonul emisiunii Observator de la Antena 1. Langa ea se afla mormane de pungi cu alimente.

Postarea a fost ulterior stearsa, fara nicio explicatie.

In numai trei ore, postarea a fost distribuita de peste 10.000 de romani. Comentariile sunt foarte dure. „Ca sa vedeti ce inseamna manipularea mass media si prostirea populatiei. Acesta este si scopul: crearea si instaurarea panicii!”, a scris o romanca.

Stirea difuzata ulterior (Sursa)

Presedintele Klaus Iohannis a avertizat joi in legatura cu stirile false pe tema coronavirusului.

„Sa fim solidari in a descuraja orice incercari de a crea senzationalul in aceste momente. Raspandirea de stiri alarmiste sau chiar de stiri false poate genera o epidemie de panica, cu consecinte nocive pentru semenii nostri. Sa contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informatiilor utile de preventie si sa avem grija sa protejam varstnicii si persoanele mai vulnerabile, cele care sufera deja de boli cronice”, a scris Iohannis pe Facebook.

Pozitia Antena 3: Manipulare impotriva Antena 3, fotografie virala pe Facebook

„Pentru cei care doresc sa fie manipulati in acest fel sa se informeze de la domnul Orban si de la domnul Citu”, a spus Mihai Gadea la „Sinteza zilei”.

Gadea a mai amenintat ca ii va da in judecata pe toti cei care au distribuit pe Facebook postarea lui Alexandru Vasile. „Cat de jigodii sa fiti sa postati asta? Ii notificam pe toti si daca nu retrag ii vom da in judecata”, a spus Gadea.

Postul Antena 3 acuza o „campanie de manipulare” impotriva sa. Intr-un mesaj postat pe antena3.ro se sustine ca fotografia a fost „decupata”.

„Un tanar din Constanta, care a fotografiat un reporter Antena 1 in timpul unei transmisiuni live, a declansat o campanie de manipulare impotriva Antena 3, dupa ce a decupat fotografia, a explicat in descriere ca rafturile ar fi fost golite de reporter (Antena 3) pentru a crea un scenariu, iar apoi a postat pe Facebook. Cum arata insa realitatea? Evident, foarte diferit de ceea ce s-a rostogololit, din pacate, in foarte multe share-uri pe Facebook.

Totul s-a intamplat, astazi, in timpul unei transmisiuni live dintr-un centru comercial din Constanta al unui reporter Observator / Antena 1 pe subiectul produselor alimentare cumparate in exces in ultima perioada, de teama unei epidemii de coronavirus.

Tanarul a fotografiat de pe un alt culoar al magazinului reusind sa surprinda reporterul, dar si partea de sus a unui raft, tip ‘insula’, aflat pe mijlocul unui culoar si pe care se aflau numeroase produse alimentare.

Astfel, acesta a creat senzatia ca produsele alimentare ar fi fost date jos de pe rafturi pentru a crea senzatia ca rafturile din magazin au fost golite de clienti.

In scurt timp, fotografia, insotita de descrierea: ‘Antena 3 in timp ce goleste rafturile cu alimente si apoi filmeaza isteria falsa a romanilor’, a devenit virala, fiind distribuita de mii de persoane.

De asemenea, fotografia si descrierea au fost preluate si de alte pagini si persoane, care le-au postat pe Facebook.

In realitate, fotografia neprelucrata arata ‘insula’ cu produse bio aflata pe mijlocul unui culoare, dar si raftul gol situat in plan secund, acolo unde si reporterul Observator a transmis live”, scrie antena3.ro.

Antena 3 prezinta o alta fotografie din care reiese insa ca magazinul nu este deloc „golit”.

Mai mult despre: ,


Comentarii: