Antena 3 a iesit rapid cu un sondaj dupa retragerea lui Cirstoiu: Piedone plus Firea egal 48%

politica

Gabriela Firea

Antena 3 a prezentat, marti, un sondaj realizat de ARA Public Opinion in legatura cu votul bucurestenilor in cazul in care Catalin Cirstoiu nu se afla printre candidati. Astfel, votantii candidatului PSD si cei ai lui Firea ar reprezenta nu mai putin de 48%.

Sondajul arata ca Nicusor Dan este pe primul loc, cu 34-37%, urmat de candidatul PSD, cu 25%, iar pe locul trei ar fi Piedone cu 20-23%.

Analiza se bazeaza pe sondaje realizate de compania mentionata in perioada martie – aprilie 2024, pe esantioane reprezentative la nivelul Capitalei, formate din 1.000 – 2.000 de respondenti, marja de eroare fiind de +/- 3% la un nivel de incredere de 95%, a precizat Antena 3.

Prin urmare, conform acestui sondaj, daca Cristian Popescu Piedone s-ar retrage, Firea ar putea cumula si voturile acestuia si sa ajunga la aproape 48%.

Citeste si: Se va retrage Piedone in favoarea lui Firea? Erorile Coalitiei l-au readus pe Dan Voiculescu ca jucator de forta in politica la nivel inalt

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a afirmat marti ca lupta pentru fotoliul de edil al Bucurestiului se va da intre el si Cristian Popescu Piedone, chiar daca in cursa electorala a intrat si Gabriela Firea.

„In configuratia actuala, in continuare, primele doua sanse le am eu si Cristian Popescu Piedone. De altfel, in sondajul pe care l-am facut acum o luna, unul din slide-uri se referea la aceasta posibilitate si Cristian Popescu Piedone era mult inaintea Gabrielei Firea, chiar daca ea era sustinuta nu doar de PSD, ci de toata coalitia PSD – PNL. Spun azi ca, fiind alegeri intr-un singur tur, care le polarizeaza, oamenii voteaza util, lupta se va da intre mine si Cristian Popescu Piedone”, a declarat Nicusor Dan, la intr-o interventie la Digi24.

„Firea a propus in Consiliul General, in mandatul ei, cele cinci PUZ-uri de sector, toate anulate si suspendate de instanta si Piedone s-a luptat din rasputeri sa ramana in viata acest PUZ de sector, desi Curtea de Apel Bucuresti l-a anulat. Firea a dat sute de autorizatii de construire ilegale, dand metri patrati de spatiu in plus fata de cat era legal. A semnat nenumarate acte ilegale in domeniul urbanismului. Am hotarari judecatoresti. Intr-o societate normala un personaj ca asta nu ar mai trebui sa deschida gura, daramite sa vrea sa mai fie primar”, a subliniat primarul.

El a explicat si de ce l-a catalogat drept „interlop” pe Piedone: „E condamnat penal, in toate deplasarile sale e insotit de niste oameni din Clanul Sportivilor, deci se incadreaza in definitia de interlop”.

Citeste si: Ciolacu: „Firea va castiga, garantez. Imi pare rau ca medicul Cirstoiu a devenit Bin Laden in doua saptamani, totusi nu a omorat pe nimeni”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a sustinut marti ca medicul Cirstoiu a fost transformat in „Bin Laden in doua saptamani”. „Totusi nu a omorat pe nimeni”, a adaugat Ciolacu, in conditiile in care atat Antena 3 cat si presa apropiata de PSD au difuzat atacuri puternice la adresa lui Cirstoiu.

„Dupa 14 ore de discutii cred ca e totusi cea mai buna decizie. Imi pare rau ca a devenit Bin Laden in doua saptamani, totusi nu a omorat pe nimeni, dar in politica nu lucrezi cu adevaruri, ci cu perceptii”, a declarat Ciolacu in fata jurnalistilor.

„Si daca era asa bun, de ce l-ati retras?”, a fost intrebat Ciolacu. „In politica nu lucrezi cu adevarul, ci cu perceptia”, a reactionat seful PSD.

Alta intrebare: „De ce nu a fost Firea din prima?”. „Am si eu strategiile mele (rade) Firea va castiga! Garantez”, a sustinut Ciolacu.

„Colegii din teritoriu sunt multumiti ca am scapat de Cirstoiu”, a adaugat seful PSD.

Intrebat daca si Firea va fi „torpilata”, Ciolacu a raspuns: „Ciocanul nu loveste niciodata de doua ori in acelasi loc”.

„Firea inteles ca e cel mai bine asa, e determinata sa candideze. Gabriela Firea va castiga”, a mai spus Ciolacu.

„Candidaturile le depunem separat”, a adaugat seful PSD.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: