Antena 3 acuza noul Guvern Tudose ca este in cardasie cu speculatorii la Bursa: „Niste oameni au facut bani pentru ei”

news

Realizatoarea Antena 3 Dana Grecu a acuzat ca declaratiile ministrului Finantelor, Ionut Misa, privind desfiintarea Pilonului II de pensii au fost in favoarea speculatorilor de la bursa, care au avut de castigat de pe urma devalorizarii leului in urma scandalului iscat.

„Niste oameni au facut bani pentru ei si pentru ai lor. Abia asteapta sa apara astfel de balbaieli”, a acuzat Grecu.

Principalii indicatori ai Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pierdeau peste 4%, iar leul s-a devalorizat pana la cotatii de peste 4,57 lei/euro, dupa publicarea in presa a informatiilor despre noul program de guvernare, care schimba total modul de impozitare si dupa ce ministrul nominalizat la Finante a vorbit despre desfiintarea pilonului II de pensii, unul dintre cei mai importanti furnizori de capital din Romania, informeaza news.ro.

La ora 15.25, ora Romaniei, indicele BET, al celor mai importante 10 actiuni, pierdea 2,4%, dupa ce pierduse anterior chiar 4%, iar indicele BET-NG, al titlurilor din energie, scadea cu 3,8%, dupa ce initial pierduse peste 5%.

Brokerii au indicat ca motivul scaderii este anuntul desfiintarii Pilonului II de pensii.

„Principalul motiv al scaderii bursei cred ca este stirea legata de desfiintarea Pilonului II. Fondurile au participatii pe bursa, daca vor trebui sa dea banii inapoi vor trebui sa vanda activele. Alt motiv nu vad, mai ales ca bursele europene sunt stabile. Este greu de estimat ce impact va avea pe termen mediu, va depinde de informatiile care vor aparea pe parcurs”, a declarat, pentru News.ro, brokerul Adrian Simionescu.

De asemenea, leul a pierdut circa 0,5% din valoare, cursul euro/leu urcand de la 4,55 unitati la 4,5740 unitati in jurul orei 15.25.

Ministrul de Finante, Ionut Misa, a declarat joi, la audierile de la comisiile parlamentare, ca Pilonul II de pensii, care administreaza active de aproape 40 de miliarde lei, va fi desfiintat, iar banii vor fi returnati contribuabililor, care vor trebui sa aleaga intre Pilonul I, de stat, sau Pilonul III, privat.

Ulterior, Misa si-a retras afirmatiile. „Imi cer scuze pentru declaratia despre desfiintarea Pilonului II de pensii, a fost o eroare, nu se desfiinteaza”, a declarat Misa, refuzand sa faca alte declaratii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: