Antena 3 confirma: „Alianta intre PNL, PSD si UDMR”. Radu Tudor: „Aceasta alianta va avea consecinte nefaste pentru electoratul partidelor”

politica

Antena 3, post de propaganda al PSD, confirma ca tabara Citu s-a inteles cu PSD pentru a forma o „alianta” astfel incat votul pe motiunea de cenzura sa aiba loc pe 1 octombrie, dupa data congresului PNL.

„Cu siguranta, aceasta alianta va avea consecinte nefaste pentru electoratul partidelor, care sunt radical diferite din punct de vedere al optiunilor. Asadar, o miscare strategica.

Este absolut evident ca Florin Citu primeste o mana de ajutor in perspectiva alegerii sale ca presedinte al PNL. M-as uita cu mare atentie la jocul mare pe care il face partidul mic numit UDMR.

Ar trebui sa ne uitam mult mai atent si la ceea ce se poate constitui dupa 25 septembrie, dupa data Congresului PNL. Eu cred ca ar trebui sa luam in calcul un nou protocol, o noua coalitie si o noua majoritate in Parlament. Nu as exclude nici varianta unui nou premier”, a spus Radu Tudor la Antena 3.

Potrivit surselor Antena 3, PSD, PNL si UDMR vor cere in sedinta Birourilor Permanente Reunite ca motiunea de cenzura sa fie votata pe 1 octombrie, adica dupa congresul PNL.

Acesta este planul pentru ca guvernul condus de Florin Citu sa ramana la Palatul Victoria pana pe 25 septembrie, astfel incat Citu sa castige presedintia PNL in fata lui Ludovic Orban la Congres.

Au fost negocieri dure in ultimele ore. Potrivit surselor Antena 3, s-au facut toate eforturile ca Ovidiu Gant, reprezentantul minoritatii germane, sa fie prezent la sedinta Birourilor Permanente Reunite care va avea loc astazi, la ora 10:00. Si asta pentru ca, daca Ovidiu Gant ar fi fost prezent la aceasta sedinta si ar fi fost de partea PNL si UDMR pentru a stabili data de 1 octombrie, nu ar mai fi fost nevoie de Partidul Social Democrat.

Insa Ovidiu Gant nu a cedat presiunilor si numeroaselor telefoane in care i se cerea acest lucru. Astfel ca, in acest moment, Partidul Social Democrat, alaturi de PNL si UDMR vor fi prezente la sedinta de la ora 10:00 pentru a bate in cui data de 1 octombrie ca data a votului pentru motiunea de cenzura impotriva guvernului condus de Florin Citu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: