Antena 3 face presiuni asupra lui Dragnea si Tariceanu pentru a schimba judecatorii din procesul lui Gadea cu Kovesi

politica

Mai multi angajati si colaboratori ai Antena 3 au dat publicitatii o scrisoare in care le cer lui Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu, Marianei Ghena (presedinte CSM) si lui Florin Iordache (ministrul Justitiei) sa-i schimbe pe judecatorii din procesul de calomnie intentat lor de Laura Codruta Kovesi.

Scrisoarea este semnata de Mihai Gadea, Radu Tudor, Bianca Nae, Mugur Ciuvica si Razvan Savaliuc. Un nou termen in acest proces se judeca miercuri, 11 ianuarie. Cei cinci cer „indepartarea judecatorilor Mircea Stan si Corina Postelnicescu de la Curtea de Apel Pitesti din dosarul nr. 6043/3/2015. Sefa DNA le solicita 1.000.000 lei pentru calomnie.

„Suntem printre putinii jurnalisti care de ani de zile vorbim public in Romania despre abuzurile unor institutii de forta, prezentand numeroase cazuri cu probe de netagaduit. In dese randuri, dezvaluirile noastre au fost confirmate de organele judiciare, de organisme internationale si de exponenti ai clasei politice si institutii publice, profesionalismul nostru fiind demonstrat si de audienta publica castigata. Din pacate insa, in urma cu mai multi ani, am devenit tinta personala a sefei DNA Laura Codruta Kovesti, care pentru simple comentarii si opinii de bun simt exprimate intr-o emisiune de televiziune ne hartuieste in instanta,
cerandu-ne fabuloasa suma de 1.000.000 lei, in scop de a ne falimenta si intimida sa nu mai scriem despre abuzurile DNA care iata, azi sunt recunoscute si de organisme internationale.

Dupa un simulacru de proces civil instrumentat la fond de judecatoarea Crina Buricea de la Tribunalul Bucuresti am fost obligati sa-i platim sefei DNA suma imensa de 250.000 lei (echivalentul a 60.000 euro – pretul unui apartament in Capitala) printr-o hotarare nemotivata, care a incalcat toate regulile unui proces echitabil si a facut abstractie de apararile noastre, fara sa le mentioneze, ca si cand nu ar fi existat”, scriu cei cinci.

Ei sustin ca sefa DNA ii intimideaza pe judecatori: „La fiecare termen, sefa DNA Laura Kovesi vine la proces si nu face decat sa se uite fix in ochii judecatorilor, care se comporta ca si cand ar fi paralizati de teama ca ar putea devenit tinta unei anchete penale a DNA”.

„Constatam ca nu avem parte de un proces echitabil in conditiile in care DNA a demonstrat ca poate deschide dosare penale oricarui judecator din Romania, precum si unor membrii ai CSM investiti prin lege sa-i cerceteze activitatea, stiind ca procurorii DNA, desi au inregistrat mii de achitari in activitatea de la infiintarea acestui parchet in 2003 si pana in prezent, nu a raspuns niciun procuror pentru erorile comise. Nu vrem decat sa fim judecati corect in acest dosar, dar tot ceea ce cerem este respins apriori.

Solicitam inca o data celor doi judecatori Mircea Stan si Corina Postelnicescu, de la Curtea de Apel Pitesti, sa se abtina din aceasta cauza in care au demonstrat ca nu sunt interesati de aflarea adevarului. Solicitam domniilor voastre sa luati masurile legale care se impun pentru a monitoriza acest dosar si a interveni in limita competentelor legale pentru a preveni o noua executie judiciara impotriva unor jurnalisti care am riscat pentru apararea statului de drept”, mai spun cei de la Antena 3 in scrisoarea adresata lui Dragnea si Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: