Antena 3 ii pune cruce lui Dragnea. Schimbare radicala a politicii editoriale, postul prezinta pe larg declaratiile victimelor din Piata Victoriei

news

Schimbare surprinzatoare a politicii editoriale a postului Antena 3. Dupa ce a amplificat, timp de 9 zile, dezinformarile propagate de PSD si Jandarmerie in legatura cu protestele, Antena 3 a inceput sa prezinte si opiniile victimelor. Mai mult, i-a luat un interviu si sotiei protestatarului care a murit.

Luni, in jurnalul de stiri de la ora 18.00, Antena 3 a prezentat declaratii ale sotiei lui Ilie Gazea, protestatarul care a murit dupa ce a inhalat gaze in Piata Victoriei. Declaratiile au fost difuzate fara obisnuitele comentarii manipulatorii.

„Mi-au spus ca i-au dat cu gaze in fata. Rau nu i-a fost cand a venit acasa, ci dupa patru zile. Le-a spus medicilor ca a fost la protest, ca i-au dat cu gaze. Nu a regretat ca a fost la protest, altfel nu se ducea”, a spus Paula Gazea. In acest timp, Antena 3 rula imagini cu masini de salvare si cu actiunile agresive ale jandarmilor.

Mai mult, in urmatoarea stire, Antena 3 a prezentat pe larg declaratii ale protestatarilor care au fost batuti in Piata Victoriei. Postul a difuzat inclusiv o declaratie a unui martor care sustinea ca a vazut cum un sef din jandarmerie a dat ordin sa fie aruncate bucati de gard inspre manifestanti.

„In partea frontala a Guvernului, au inceput oamenii sa alerge. Atunci s-a dat prima data cu gaze. M-am dus sa vad de ce se da cu gaze si care este situatia. Disparusera cateva bucati din gard. Jandarmii care au fost la gard au fost schimbati de catre un alt pluton, care era condus de un jandarm mai in varsta, nu stiu ce era, cu doua trese pe umar, locotenent sau ce era, care era foarte nervos si iritat. L-am intrebat de ce este asa iritat si m-a injurat.

Ce facea el acolo? Pe langa faptul ca ii coordona pe jandarmi si dadea indicatii, cu o bucata de gard desprinsa a inceput sa dea in multime, sa loveasca multimea cu gardul. L-am chemat pe un jandarm de la ‘Dialog’ si i-am spus ca este provocator ce face si acel jandarm mi-a spus ca este stare de razboi si ca nu am ce cauta acolo”, este declaratia difuzata de Antena 3.

Antena 3 a amplificat isteric, saptamana trecuta, manipularile Jandarmeriei privind violentele din Piata Victoriei. Postul a difuzat mai ales imagini cu actele comise de huligani, insistand asupra momentului in care femeia jandarm a fost agresata.

Comentarii: