Antena 3 intoarce armele? Incurajeaza protestul din Piata Victoriei: „Coalitia legalizeaza furtul pana in 250.000 de lei”

politica

Burtiera surprinzatoare la Antena 3, post care sustine in mod frecvent deciziile adoptate de PSD. Antena 3 a titrat, miercuri, ca „OUG 13 revine si mai puternic. Coalitia legalizeaza furtul pana in 250.000 de lei”.

Burtiera a fost afisata la scurt timp dupa ce majoritatea PSD-PNL-UDMR din Senat a votat in favoarea introducerii unui prag de 250.000 de lei pentru abuzul in serviciu, masura aproape identica cu OUG 13.

Reamintim ca Antena 3 a sustinut OUG 13 in urma cu sase ani, difuzand numeroase materiale manipulatoare in legatura cu protestele din Piata Victoriei.


Printscreen: Reddit Romania

Citeste si: Noua OUG 13. REPER si Coruptia Ucide anunta proteste in Piata Victoriei: „Daca furi 49.999 euro, esti ok, nu esti cercetat penal”

Europarlamentarul Dragos Pislaru (REPER) anunta organizarea unui protest, miercuri seara, in Piata Victoriei in legatura cu votul senatorilor PSD-PNL-UDMR de a introduce un prag privind abuzul in serviciu de 250.000 de lei.

„Dragnea, fostii tai elevi te-au depasit. Ce n-ai reusit in 2017, au facut acum mostenitorii tai. PSD, PNL si UDMR au trecut AZI in Senat fosta OUG 13.

Abuzul in serviciu este dezincriminat daca prejudiciul este mai mic de 250.000 de lei, adica 50.000 euro. Practic, daca furi 49.999 eur, esti ok, nu esti cercetat penal.

Ca idee, atat costa un apartament cu doua camere in provincie sau o garsoniera in Bucuresti. Diseara, colegii mei din REPER, dar si oamenii care cred in valorile democratiei, se strang in Piata Victoriei sa protesteze impotriva acestei mojicii.

Stiti coregrafia din 2017, nu?”, a anuntat Pislaru pe Facebook.

Si organizatia Coruptia Ucide anunta proteste.

„PSD-PNL-UDMR au depus modificarile sub forma de amendamente, nu sunt postate numele lor pe site-ul Senatul Romaniei, dar presa spune ca sunt membri ai Comisiei Juridice de la Senat. Ele au si fost votate!

Pe de alta parte, sursele noastre spun ca raportul a fost depus astazi la ora 10, fix cand incepea plenul, iar textul a fost definitivat dupa comisie, nu in timpul ei.

Disperare mare in doua zile consecutive pentru doua tipuri de furt:

• ieri pensiile speciale
• astazi abuzul in serviciu

Propunem sa ne pregatim pentru miscari de strada, trag din toate directiile!”, a transmis Coruptia Ucide.

Presedintele USR, Catalin Drula, a reactionat si el dur dupa ce reprezentantii PSD, PNL si UDMR au votat in Senat introducerea unui prag pentru abuzul in serviciu de 250.000 de lei.

„Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca vor sa dea liber la furat pana in 250.000 de lei. PSD si PNL au votat la Senat un nou prag la abuzul in serviciu. Comiti un prejudiciu de 250.000 de lei? Ai scapat.

E legea care ne-a scos in strada, cu sutele de mii, in 2017. E legea pe care am oprit-o atunci. Asa cum trebuie sa facem si acum. Urmeaza Camera Deputatilor si ne vom lupta sa nu treaca asa ceva.

Va chem alaturi de mine si USR sa punem presiune pe coalitia asta a hotiei si saraciei.

Votul vine in aceeasi zi in care, tot la Senat, au refuzat sa elimine pensiile speciale. Alegerea lor e facuta: prefera sa isi apere specialii decat sa luam miliarde de euro din PNRR.

Nu mai au nicio limita”, a transmis Drula.

Senatul a adoptat, in sedinta de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Codului penal si a altor acte normative, pentru punerea in acord cu decizii ale Curtii Constitutionale, prin care pragul pentru abuzul in serviciu, care se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani, se stabileste la 250.000 de lei.

„Fapta functionarului public, care cu stiinta in exercitarea atributiilor de serviciu nu indeplineste un act prevazut de o lege (…) ori il indeplineste cu incalcarea unei dispozitii cuprinse intr-un astfel de act normativ cauzand astfel o paguba mai mare sau egala cu 250.000 de lei ori o vatamare grava a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica. Dispozitiile privind conditia ca paguba sa fie mai mare de 250.000 lei nu se aplica daca faptuitorul a mai savarsit o fractiune de abuz in serviciu ori pe neglijenta in serviciu, intr-un interval de cinci ani de la data ramanerii definitive a hotarari judecatoresti de condamnare”, se arata intr-un amendament adoptat de Senat.

Potrivit aceluiasi proiect, cu aceeasi pedeapsa (inchisoare de la 2 la 7 ani) se sanctioneaza si fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, ingradeste exercitarea unui drept al unei persoane ori creeaza pentru aceasta o situatie de inferioritate pe temei de rasa, nationalitate, origine etnica, limba, religie, sex, orientare sexuala, apartenenta politica, avere, varsta, dizabilitate, boala cronica necontagioasa sau infectie HIV SIDA.

Iata cum au votat partidele acest amendament:

Proiectul de lege va fi dezbatut de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: