Antena 3, prima reactie dupa victoria lui Kovesi in Comisia LIBE. Sugereaza ca ar trebui sa fie arestata

news

Prima reactie a postului Antena 3, dupa victoria Laurei Codruta Kovesi in Comisia LIBE, a sosit in buletinul de stiri de la ora 13.00. Prezentatoarea Oana Zamfir a anuntat ca Laura Codruta Kovesi se intoarce in Romania, „unde este pusa sub acuzare pentru trei infractiuni extrem de grave”.

„Laura Codruta Kovesi decoleaza acum spre Romania, unde este pusa sub acuzare pentru trei infractiuni extrem de grave, printre care si coruptie. Intr-un dosar, mai sunt alte 17 dosare”, a spus Oana Zamfir.

„Mai clar: hai cu arestarea! O sa faca bube de la atata ura”, a comentat jurnalistul Mircea Marian reactia Antena 3.

Fosta sefa a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a obtinut miercuri cele mai multe voturi in Comisia LIBE a Parlamentului European, dupa audierile de marti pentru ocuparea functiei de procuror-sef al Parchetului European.

Laura Codruta Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmata de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, si de candidatul german Andres Ritter, cu un vot, a anuntat Comisia de libertati civile (LIBE) pe contul sau de Twitter.

In votul de marti din Comisia pentru control bugetar (CONT), Laura Codruta Kovesi a primit 12 voturi, fiind urmata de Jean-Francois Bohnert, cu 11 voturi, si de Andres Ritter, cu un vot.

Laura Codruta Kovesi, Jean-Francois Bohnert si Andres Ritter au fost audiati marti de comisiile reunite pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) si control bugetar (CONT) ale Parlamentului European, pentru ocuparea functiei de procuror-sef european.

Propunerea celor doua comisii va fi acum trimisa Conferintei Presedintilor si presedintelui PE, Antonio Tajani.

Procurorul-sef va fi numit de comun acord de catre Parlamentul European si Consiliu.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: