Antena 3 se suceste radical: „Si PSD a folosit justitia ca arma politica si in scop de propaganda”

politica

Anunt suprinzator la Antena 3, post care a sustinut inversunat proiectele PSD de maltratare a legilor justitiei. O reprezentanta a postului a sustinut, in timpul unui interviu pe care i l-a luat ministrului Justitiei, Stelian Ion, ca si PSD a folosit justitia ca „arma politica”.

„Am vazut in ultimii ani, aceasta este parerea mea, sunt convinsa ca si multi altii gandesc la fel, este cumva general cunoscut dar intr-un fel sau altul neacceptat, a fost folosita justitia ca propaganda sau ca arma politica de cam toate partile politicului. Ne aducem aminte de ce a facut PSD-ul, ne aducem aminte de ce a facut PNL-ul, inclusiv USR cu acele proiecte ‘Fara penali in functii publice’. Ce facem pentru a le reda romanilor increderea in justitie, ca atunci cand romanii merg in instanta vor avea parte de o judecata dreapta si corecta, ca atunci cand merg in fata judecatorilor, avocatii si procurorii sunt la acelasi nivel si ca argumentele procurorilor nu vor fi auzite sau ascultate cu mai mult interes decat cele ale avocatilor?”, a intrebat reprezentanta Antena 3.

„Va deveni litera de lege ‘Fara penali in functii publice’. (…) Daca facem legile pentru a servi un partid sau o casta profesionala, indiferent care ar fi ea, lucrurile acestea se vor intoarce si impotriva oamenilor, si impotriva noastra. La un moment dat vom fi noi insine in situatia de a ne prinde in aceste plase. Voi privi lucrurile cu cumpatare, cu echilibru, astfel incat sa fie niste legi ale justitiei echilibrate, dosarele sa nu mai dureze ani si ani de zile”, a raspuns Stelian Ion.

„Sunt multe probleme legate de justitie, mandatul este unul provocator si imi doresc sa facem in asa fel incat, la final, dupa ce tragem linie sa spunem ca justitia a capatat mai multa incredere din partea oamenilor.

Pe parte de coruptie eu as vedea un mare progres, acela ca nu au existat chestiuni foarte mult discutate in ultimul timp si s-a lucrat poate, mai discret. Vom vedea bilantul pe care il va face DNA, in curand, si acolo pe cifre nu pe impresii si pe pareri personale de multe ori subiective, vom vedea daca sunt progrese sau nu.

Este important sa nu avem o rata mare a achitarilor. Nu poate fi eliminata, ar fi foarte ciudat sa nu avem achitari. (…) Pentru ca DNA nu a fost in centrul atentiei zi de zi la stiri, nu lucreaza, asta este o idee gresita, lucreaza, este cu motoarele turate si ne vom uita impreuna pe acel bilant”, a mai spus Stelian Ion la Antena 3.

Mai mult despre: ,

Comentarii: