news

Antena 3: Siteul PSD-ului, spart de hackerii rusi. Ciolacu s-a plans in cursul zilei ca hackerii au facut o greaseala cand l-au nominalizat

Site-ul Partidului Social Democrat (www.psd.ro) nu mai poate fi accesat dupa ce a fost atacat de hakerii rusi de la Killnet, sustine Antena 3.

Mesajul afisat la incercarea de conectare pe psd.ro este ”This site can’t be reached. psd.ro took too long to respond.”

Hackerii rusi din gruparea Killnet au declarat pe reteaua de socializare Telegram ca au atacat site-ul oficial al partidului.

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, ca este o greseala nominalizarea sa in mesajul gruparii de criminalitate cibernetica Killnet, care a revendicat atacul cibernetic produs vineri dimineata asupra mai multor site-uri ce apartin unor institutii publice si organizatii private din Romania.

„Dupa cum ati vazut, e o greseala acolo, sunt si eu, dar nu am o problema ca sunt nominalizat eu ca si presedinte al Senatului. Declaratia mea a fost una foarte clara. Romania, daca este nevoie, este pregatita, atat legal cat si moral, sa faca acest pas. In acest moment nu exista o decizie in sensul acesta”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, intrebat cum comenteaza faptul ca exista date potrivit carora atacul cibernetic de vineri ar fi pornit si de la declaratiile pe care le-a facut zilele trecute referitoare la trimiterea de arme de catre Romania in Ucraina.

Atacul cibernetic produs vineri dimineata asupra mai multor site-uri ce apartin unor institutii publice si organizatii private din Romania a fost revendicat de gruparea de criminalitate cibernetica Killnet si este justificat de acestia prin faptul ca statul roman sprijina Ucraina in conflictul militar cu Rusia, a transmis Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC).

„Astazi a avut loc o serie de atacuri de tip Distributed Denial of Service (DDoS) asupra unor site-uri care apartin unor institutii publice si organizatii private din Romania. Site-urile gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro, respectiv otpbank.ro au fost tintite de atacatori care au avut ca obiectiv indisponibilizarea acestor servicii online prin supraincarcarea acestor site-uri cu trafic masiv din surse multiple. Atacul a fost revendicat de gruparea de criminalitate cibernetica Killnet pe un canal de comunicare de pe Telegram si este justificat de acestia prin faptul ca statul roman sprijina Ucraina in conflictul militar cu Rusia. Specialistii Directoratului National de Securitate Cibernetica (DNSC) colaboreaza cu institutiile abilitate pentru investigarea acestor incidente de securitate cibernetica”, a mentionat institutia.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

9 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

9 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

9 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

9 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

9 ore ago