externe

Antonio Guterres: Bilantul mortilor din Gaza sugereaza ca tactica Israelului este „in mod clar gresita”

Numarul mare al mortilor din Gaza pe fondul razboiului Israelului cu Hamas demonstreaza ca ceva este in neregula cu operatiunile militare ale Israelului, a declarat, miercuri, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, potrivit Politico.

„Folosirea oamenilor pe post de scuturi de catre Hamas reprezinta o abatere grava. Dar cand ne uitam la numarul de civili care au fost ucisi in timpul operatiunilor militare, este clar ca ceva e gresit”, a spus el la conferinta Reuters NEXT.

Guterres a facut aceste remarci in timp ce Israelul continua sa atace Gaza prin aer, sa-si extinda operatiunile terestre si sa impuna un asediu complet asupra celor 2,3 milioane de oameni din Fasie, ignorand apelurile internationale pentru incetarea focului si pauze umanitare.

Peste 10.000 de oameni, inclusiv mii de copii, au fost ucisi in operatiunea Israelului, aflata acum la a doua luna, potrivit Ministerului Sanatatii din Gaza, condus de Hamas. Hamas a atacat Israelul pe 7 octombrie, ucigand peste 1.400 de oameni si luand sute de ostatici, potrivit oficialilor israelieni.

„Este impotriva interesului Israelului sa vada in fiecare zi imaginile teribile ale nevoilor umanitare dramatice ale poporului palestinian, care nu ajuta Israelul in raport cu opinia publica globala”, a spus Guterres.

Aliatii Israelului preseaza guvernul sa ia in considerare civilii. Peste 1,5 milioane de palestinieni au fost stramutati de operatiunile militare ale Israelului in ultima luna.

Fortele de Aparare ale Israelului au anuntat ca l-au ucis pe seful armamentului Hamas, Mohsen Abu Zina, jurand ca „vor continua sa opereze in Gaza pentru a elimina Hamas”.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Soc la Tokyo, India depaseste Japonia in topul economiilor mondiale. Japonia ajunge pe locul cinci

Anuntul potrivit caruia, in 2025, India va depasi Japonia in ceea ce priveste produsul intern…

30 de minute ago

Muntii Apuseni, in topul destinatiilor europene de drumetie ale CNN. Aici „timpul inca se misca incet, iar modul de viata este impregnat de traditie”

CNN a publicat o lista cu cele mai frumoase trasee europene de drumetie din Europa,…

45 de minute ago

Geoana, atacat violent de Tudose de la PSD: „Nu-l voteaza nimeni. Sunt satul de Batmani! Il sustinem pe Marcel Ciolacu la prezidentiale”

Vicepresedintele PSD Mihai Tudose il ironizeaza pe Mircea Geoana si minimizeaza sondajele care ii dau…

24 de minute ago

Rusia sustine ca a capturat inca cinci sate in regiunea Harkov. Peste o mie de oameni evacuati din calea razboiului

Ministerul rus al Apararii a anuntat sambata ca fortele sale au cucerit cinci sate de…

2 ore ago

Tudose, campanie pentru Ciolacu: „Sunt geniali covrigii de Buzau. Daca am de ales intre rosii si un covrig de Buzau, aleg covrigul de Buzau”

Mihai Tudose, care ocupa prima pozitie pe lista PSD-PNL la europarlamentare, sustine ca sunt ”geniali”…

2 ore ago

Polonia anunta construirea de „fortificatii” la granita cu Belarus: „Avem de-a face cu un razboi hibrid care avanseaza”

Premierul polonez Donald Tusk a declarat sambata ca vor incepe lucrarile pentru intarirea intregii frontiere…

2 ore ago