Anul se incheie cu o vaicareala generala in PSD. Dancila anunta ca sesizeaza iar CCR impotriva lui Iohannis

politica

Premierul Viorica Dancila a declarat, vineri, la inceputul sedintei de Guvern, ca decretul semnat de catre presedintele Klaus Iohannis pentru prelungirea mandatului sefului Statului Major al Armatei este nelegal si creeaza premisele unui conflict juridic de natura constitutionala.

”Decretul anuntat de presedinte consideram ca nu respecta conditiile de legalitate si creeaza premisele unui conflict juridic de natura constitutionala”, a sustinut premierul Dancila, citata de news.ro.

Ea a afirmat ca ”totul pare un scenariu pus in scena de presedintele Iohannis de ceva vreme”.

”In spatiul public aparuse deja informatia ca presedintele va face un pas in prelungirea mandatului actualului sef al Statului Major si as vrea sa fie foarte clar, nu vorbim aici despre persoane, ci strict despre respectarea legii. Nici in acest caz presedintele nu a explicat refuzul in sedinta CSAT”, a mai declarat Viorica Dancila.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca CSAT nu a aprobat propunerea ministrului Apararii pentru seful Armatei, situatie care a fost generata de incompetenta PSD. Presedintele a anuntat ca a semnat decretul de prelungire a mandatului de sef al Statului Major General al Armatei pentru generalul Nicolae Ciuca.

Ministrul Apararii, Gabriel Les, a declarat, intr-o interventie telefonica la Digi24, ca presedintele Klaus Iohannis i-a spus ca propunerea pentru postul de sef al Statului Major al Armatei este nelegala, insa nu si de ce. Les a mai declarat ca nu stie care a fost argumentul legal pentru prelungirea mandatului generalului Ciuca, atat timp cat legea spune ca aceasta se face la propunerea ministrului Apararii, cu avizul premierului.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: