„Anulam pensiile speciale”. PNL anunta si o noua lege a pensiilor, statul cheltuie o suma imensa pentru pensiile speciale

politica

Vicepremierul Raluca Turcan a anuntat, luni, la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL ca pensiile speciale ar urma sa fie anulate printr-o noua lege a pensiilor.

„Am luat decizia ca PNL sa sustina anularea pensiilor speciale. Se elimina o inechitate crasa in sistem, sunt aproape 9 miliarde de euro  pe an care sunt cheltuite de statul roman cu pensiile speciale si dorim ca in paralel cu eliminarea unor privilegii care sunt date pe criterii discriminatorii sa venim cu o lege a pensiilor care sa elimine inechitatile din sistem prin stabilirea ca punct de plecare in calcularea pensiilor a principiului contributivitatii. O tara intreaga asteapta ca pensiile in Romania sa fie calculate pe principiul contributivitatii si tot ceea ce inseamna privilegiu stabilit la discretia politicienilor sa fie eliminat”, a anuntat, luni, Raluca Turcan.

Raluca Turcan a mai anuntat ca Guvernul va sesiza in cursul zilei de marti Parlamentul cu privire la asumarea raspunderii pe trei pachete de legi, respectiv prorogarea unor termene in justitie, abrogarea OUG 51/ 2019 privind transportul public, pentru reintroducerea transportului elevilor in sistemul de servicii publice si Legea plafoanelor, necesara pentru aprobarea bugetului pe 2020.

Este vorba despre prorogarea unor termene in justitie, respectiv amanarea, paa la 1 ianuarie 2121, a pensionarii anticipate a magistratilor, trecerea de la completurile de 2 judecatori la cele de 3 judecatori, la instantele de apel, si urata studiilor la Institutul National al Magistraturii.

De asemenea, se va asuma raspunderea pentru abrogarea OUG 51/ 2019 privind transportul public, pentru reintroducerea transportului elevior in sistemul de servicii publice, dar si pentru Legea plafoanelor, necesara pentru aprobarea bugetului pe 2020.

”Cerem PSD sa nu obstructioneze in Palrmanrt procedura de asumare a raspunderilor”, a spus Turcan.

Mai mult despre: ,


Comentarii: