Anunt al Cotroceniului, Iohannis strica strategia PSD si ALDE privind negocierile legate de numirea premierului

politica

Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Madalina Dobrovolschi, a anuntat ca delegatia PSD este invitata miercuri la Cotroceni, in timp ce cea a ALDE este chemata joi.

Potrivit acesteia, miercuri consultarile presedintelui tarii cu formatiunile politice parlamentare vor incepe la ora 11,00 cu delegatia PSD, urmand ca de la 12,30 seful statului sa se intalneasca cu reprezentantii PNL, de la ora 14,00 cu cei ai USR, iar de la ora 15,00 cu UDMR.

Consultarile vor continua joi, de la ora 11,00, cand la Cotroceni este asteptata delegatia ALDE, urmata de la ora 12,00 de delegatia PMP, iar de la 13,00 — delegatia grupului minoritatilor nationale.

„Stiti foarte bine cum sunt facute aceste consultari. Sunt invitate partidele reprezentate in Parlament in functie de mandate si, conform acestui numar, au fost impartite in doua zile in asa fel incat sa existe timp pentru consultari in modul cel mai clar. Nu exista vreun alt scop in spatele acestei formule de consultari. Aceeasi formula a fost utilizata si la consultarile de saptamana trecuta”, a explicat Dobrovolschi.

Reprezentantii PSD si ALDE anuntasera anterior ca doresc sa mearga impreuna la consultarile privind nominalizarea premierului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: